Tek kadın başkan Ayık’dan erkek Meclis üyelerine: 'Siz konuşun biz dinleyelim'

Güncelleme Tarihi:

Tek kadın başkan Ayık’dan erkek Meclis üyelerine: Siz konuşun biz dinleyelim
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2021 02:15

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi mart ayı ilk oturumunu, önceki gün Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle AK Parti adına Polatlı Meclis Üyesi Fatma Erten, CHP adına Yenimahalle Meclis Üyesi Lale Bektaş, MHP adına Polatlı Meclis Üyesi Serpil Öztürk, İYİ Parti adına ise Sincan Meclis Üyesi Ali Ünal birer konuşma yaptı. Kendisinin de konuşma için hazırlandığını ancak oturumu yönettiği için yapamadığını belirten Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, “Kadınlar günü için bir erkeğin konuşması çok daha önemli. Maalesef bugünlerde çok sayıda şiddete maruz haberlerini alıyoruz Ali Bey’i bu konuda kutluyorum” dedi. Ankara’nın tek kadın belediye başkanı Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık da söz alarak, “Bir daha ki Kadınlar Günü’nde her grubumuzdan beyefendiler hazırlıklarını yapsınlar, biz dinleyelim, biz anlatmayalım” dedi. Ayık şunları söyledi:

BUGÜNE KADAR HEP KADINLAR KONUŞTU

“Bugüne kadar Meclis’te Kadınlar Günü’nde hep kadınlar konuştu. Sağ olsunlar çok güzel de hitap ettiler. Bugüne kadar bana ‘Ankara’nın tek kadın belediye başkanısınız, lütfen söz alın konuşun’ diye telkinde bulunanlar oldu ama Kadınlar Günü’nde kadınları, kendi kendimizi anlatmamızı ben çok makul bulamıyorum. O yüzden lütfen bir daha ki Kadınlar Günü’nde her grubumuzdan beyefendiler hazırlıklarını yapsınlar, biz dinleyelim, biz anlatmayalım. Ömrümüz zaten bizim hep bir hak mücadelesi ile geçti. O yüzden biz dinleyelim bu sefer. Biz kendi kıymetimizin farkındayız ancak bir seferde burada kürsüden Meclis’imizdeki 134 beyefendiden bir kaçının söz alıp bunu dile getirmesini beklerdim. Gönül ister ki sayımız daha çok olsun, şu an baktığımızda tabii ki Meclis’teki oran az ancak Allah sayılarımızı arttırsın.” AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse de bugünü bir günle ifade etmenin yetmediğine dikkat çekti. Köse, toplumdaki şiddet olayları ile ilgili, “Sadece kınamak değil bunu bir eğitim sistemi içerisinde değerlendirmek gerekir. Allah’ın yarattığı eşit varlıklar olarak davranmak karşılıklı birbirlerinin emaneti olarak bakmalarını sağlamak bizim geleneğimizde de var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!