Tek çözüm Çevre Bakanlığı’na verilmesi

Güncelleme Tarihi:

Tek çözüm Çevre Bakanlığı’na verilmesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2022 01:43

Eski ABB Başkanı Melih Gökçek, Ankapark’ın çürümeye terk edildiğini ve tahribatın sorumlusunun ABB Başkanı Mansur Yavaş olduğunu belirterek, “Ankapark’ın yok olmasını istiyorlar” dedi. Gökçek, çözüm önerisini ise şu şekilde ifade etti: “Bunun şu anki tek çözümü, buranın Çevre Bakanlığı’na verilmesidir.”

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) 18 Temmuz’da devraldığı Ankapark, bir kez daha hem başkentin, hem de ülke gündeminin öncelikli konu başlıklarından biri haline geldi. Bu defa Ankapark’ın yer tercihi ve maliyetinden çok, uzun süre atıl kalması sonucu aldığı büyük hasar ile ‘Ankapark ne olacak?’ sorusu üzerine tartışmalar konuşuluyor. Tartışmaların odağındaki isimlerden biri olan eski ABB Başkanı Melih Gökçek, Ankapark’la ilgili Hürriyet Ankara’ya dikkat çeken açıklamalarda bulundu. ABB Başkanı Mansur Yavaş için, “Gayesi Ankapark’ın tahrip olması” diyen Gökçek, Ankapark’ın kaderini belirleyecek kararı alacak makamın ABB Meclisi olduğuna işaret ederek, “Şu anki tek çözüm, buranın Çevre Bakanlığı’na verilmesidir” ifadesini kullandı. Çarpıcı iddialar ve açıklamalarda bulunun Gökçek, özetle şunları söyledi:

Tek çözüm Çevre Bakanlığı’na verilmesi


BIRAKTIĞIMIZDA PIRIL PIRILDI

(Ankapark’ın tahrip olması) “Mansur Yavaş, basın toplantısında Ankapark için ‘mahkeme tespiti yaptırdığını’, ‘110 milyon lira tahribat olduğunu’ söyledi. Sen burada 110 milyon lira tahribat olduğunu tespit ediyorsun da niye kalkıp ondan sonra tedbir almıyorsun? Niye burayı koruyup, bakmadın? Nasıl mahkemeye müracaat edip tespit yaptırabiliyorsan; mahkemeye, ‘bak sen tespit ettin, burada 110 milyon lira tahribat var, buranın korunması lazım, korunması noktasında yetki ver’ de diyeceksin. Niye yapmıyorsun bunu? Adamın gayesi Ankapark’ın tahrip olması. Niye tahrip olmasını istiyor? Çünkü Ankapark çalışırsa bir AK Parti’ye yazar, iki Melih Gökçek’e yazar. Gelen giden gördükçe, oradan mutlu oldukça, kalkıp buna buğuz eder. Melih Gökçek’e, AK Parti’ye yazmasın diye aleyhte davranıyor. Parkın büyük ekseriyetini bunlar tahrip etti. Google Earth’e girin, eski ve yeni hallerine bakın. Biz bıraktığımızda pırıl pırıldı. Trex(hareketli dinozor) ne hale gelmiş. Üstü parçalanmış. Nasıl parçalanır bu ya. Sen Ankara’nın bütün yeşiline bakmakla sorumlu değil misin? Oranın ağaçlarını Ankara Büyükşehir Belediyesi dikmedi mi? Biz Avrupa’dan bir yığın yetişkin ağaç getirip buraya dikmedik mi? Sen bunların çürümesine niye müsaade ettin? 15 bin tane adam aldın. 15 adam ayırıp da getirip her gün iki tankerle burayı sulayamadın mı? Böyle rezillik olur mu? Toplantıda, ‘87 hırsızlık tespit edildi’ deniliyor. 87 defa hırsızlık yapan adam bunları arabasıyla çıkartmadı mı dışarı? Bütün kapılarda senin güvenliğin yok mu? Bu güvenliklere rağmen bu arabalar niye çıktı? Yoksa bu adamlar senin güvenlikler miydi, onlarla beraber çalışan birileri miydi? Göz yumarak bu hale getirdiler. Ankapark’ın yok olmasını istiyorlar.

Haberin Devamı

BUNLAR BURAYI ÇALIŞTIRMAZ

(Arkapark ne olacak? sorusu) “Bunun şu anki tek çözümü, buranın Çevre Bakanlığı’na verilmesidir. Adam bir basın toplantısı yaptı içinde kaç tane tezat var. ‘Burayı ne yapacaksınız’ diye soruluyor, ‘halkla beraber karar vereceğiz, halk ne derse ben onu yaparım’ diyor. Kendi adamlarına soracak, onlar ‘yık’ dedi, yıkacak mı? Böyle bir yetkin var mı? Belediye Meclisi’nden bir karar almadan yapabilir misin? Buranın sahibi Atatürk Orman Çiftliği(AOÇ). Yapılan mukavelede 29 yılın sonunda burası bire bir çalışır vaziyette AOÇ’ye teslim edilecek. Hepsi sağlam olarak teslim edilecek. Bütün oyuncakların hepsinin listesi AOÇ’de var. Biz burayı yaparken oyuncakların hepsini Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan onaylattık. Bunların bir nüshası da AOÇ’de. Yarın sen bunları oraya teslim etmek zorundasın. Sen buranın sahibi değilsin ki ‘istediğime veririm, sökerim, atarım’ diyemezsin. Bu yönetim burayı çalıştırmaz. Çalıştıramaz demiyorum bakın çalıştırmaz. Burası benim zamanımdaki parayla toplamda sonradan diğer yapılanlarla beraber 1 milyar 550 milyon liraya mal oldu. Şu anda tahmin ediyorum 300 milyon lira civarında bir tahribat var orada. 300 milyon lira sarf edilirse burası tekrar pırıl pırıl olur, çalışır. Çalışırsa direkt AK Parti’ye ve Melih Gökçek’e yazar. O yüzden bunlar burayı çalıştırmaz. Odalara, ‘ne yapmamız gerekiyor, bize akıl verin’ diye yazı yazmış. ‘Tek tek herkes fikrini söylesin’ diye bir site açmış. ‘Ne yapacağımızı halkla konuşacağım’ diyor. Nasıl yapacaksın bunu? Anket mi yapacaksın? Anket yapsan da kendi dediğin çıkar hikâyeden anket olur. Bunların hiçbiri aslında hiçbir şey yapamaz, hiçbiri karar veremez. Çünkü buranın sahibi Mansur Yavaş değil. Buranın sahibi Ankara Büyükşehir Belediyesi’dir, belediyenin karar mercii de Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’dir. Meclis’in kararı olmadan sen(Mansur Yavaş) adımını atamazsın o yüzden palavra atma.”

Haberin Devamı

‘KİRAYA MUSTAFA TUNA DÖNEMİNDE VERİLDİ’

Gökçek, kendisine yönelik yapılan ‘Burayı verirken yeterince teminat almamışlar’ şeklindeki suçlamayla ilgili ise “Herkes ‘Melih Gökçek verdi’ zannediyor ama kiraya Mustafa Tuna döneminde verildi. ‘Niye teminat almadın?’ diye açsana Mustafa Tuna’ya dava. İstesene Mustafa Tuna’dan. Devamlı benimle uğraşıyor, hayatı bu olmuş. Kiraya ben vermedim ki, şartnameyi ben hazırlamadım. Benim dönemimde olsaydı bu park çalışırdı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!