Çizgi çizildi işaret konuldu

Güncelleme Tarihi:

Çizgi çizildi işaret konuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2021 20:25

Çankaya’da 96’lar Köprüsü sökülünce Libya Caddesi’nde karşıya geçmekte zorlanan yayalar için Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) yaya geçidi tabelası ve yol çizgi çalışması yaptı.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın ‘GEÇİT SÖKÜLDÜ TEHLİKE GELDİ’ manşetinin ardından harekete geçen ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yolda işaretleme ile önlem aldı. ABB’den yapılan açıklamada, “Bahse konu bölgede üst geçit yenileme çalışmaları kapsamında yatay ve düşey trafik işaretleme çalışmaları tamamlanmış olup ‘yaya geçidi tabelaları’ konularak gerekli önlemler alınmıştır” denildi.

GEÇİCİ LAMBA İSTEMİŞLERDİ

Kızılay ile Seyranbağları’nı birbirine bağlayan 27 yıllık üst geçit, ‘96’lar Köprüsü’ ‘kullanım ömrünü tamamlaması’ nedeniyle sökülmüş, yeniden inşa edileceği belirtilen üst geçidin sökülmesi ise yayaları zor durumda bırakmıştı. Semt sakinleri, “Yeni köprü yapılana kadar yayalar için caddeye geçici olarak bir trafik lambası konulmasını istiyoruz” demişti.

Çizgi çizildi işaret konuldu


KALE SURLARINDA YETKİ BAKANLIKTA

Haberin Devamı

Öte yandan ABB, Hürriyet Ankara’nın ‘BU NEYİN İNADI’ manşetiyle gündeme getirdiği tarihi Ankara Kalesi’nde surlara tırmanarak tehlikeye davetiye çıkaran ziyaretçilerle ilgili de açıklama yaptı. Kale surlarıyla ilgili yetkinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirten yetkililer, “Bahsi geçen sur duvarlarında belediyemiz tarafından alınması gereken güvenlik ve önlemler kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ tarafından 09.11.2019 tarih ve 3966 sayılı karar ile onaylanan proje doğrultusunda korkuluk ve uyarı levhalarının imalatı ve montajı gerçekleştirilmiştir. Kale surlarının mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olup gazetede bahsedilen güvenlik görevlisi tedbirlerinin ilgili bakanlıkça değerlendirilmesi gerekmektedir” bilgisini verdi. Tarihi Ankara Kalesi’nde düşme tehlikesine karşı korkuluk ve uyarılara aldırış etmeyen bazı ziyaretçiler, kestirme yoldan kalenin en üstündeki surlara tırmanarak tehlikeye davetiye çıkartıyor. Kale manzarasını aşağıdan izleyenler ise ‘güvenlik görevlisi de konularak önlem alınması’nı istiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!