Tehlike sınırını geçme mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Tehlike sınırını geçme mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2022 14:38

2 takım da 38 puana sahip. Kırmızı-siyahlılar hem ilk yarıdaki yenilginin rövanşını almak hem de kritik baraj olan 40’ın üzerine çıkmak için galibiyet hedefliyor. Eyüp Stadı’ndaki karşılaşma bugün saat 17.00’de başlayacak.

Haberin Devamı

Spor Toto 1.Lig’de 32. hafta heyecanı bugün oynanacak 3 maçla başlıyor. Gençlerbirliği, haftanın açılış gününde Tuzlaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Eyüp Stadı’nda saat 17.00’de başlayacak müsabakayı hakem Muhammet Ali Metoğlu yönetecek.
Kocaelispor ve İstanbulspor beraberliklerinin ardından başkent derbisinde Keçiörengücü’nü 2-0 yenerek tehlike hattından biraz daha uzaklaşan Gençlerbirliği, bu maç öncesinde 38 puanla 12. basamakta duruyor. Sonmaçında, Altaş Denizlispor’u deplasmanda 4-2 yenen Tuzlaspor da 38 puanda ve 10. sırada.
Başkent ekibi, hem ilk yarıda Eryaman Stadı’nda 1-0 yenildiği rakibinden rövanşı almayı, hem de kritik baraj olan 40 puanın üzerine çıkarak, alt grupla bağlarını büyük ölçüde koparmayı hedefliyor. 2 takım aynı puana sahip olduğundan, kazanan takım bir anlamda tehlike sınırını geçmiş olacak.

ŞİMŞEKLER 4 MAÇTIR RAKİPLERE KAYBETMİYOR

Sezon içinde inişli-çıkışlı bir grafik çizen Gençlerbirliği, son dönemde kolay kaybetmeyen bir yapıya büründü. Kırmızı-siyahlılar, ligde 4 maçtır kaybetmiyor. Tuzlaspor ie evinde 4 maçtır kazanamıyor. 2 takım bugüne kadar 3 kez karşılaşırken, Gençlerbirliği rakibini bir kez 3-0’lık skorla geçti. Sonrasındaki 2 maçı Tuzlaspor, 1-0 ve 2-0 kazandı. Tuzlaspor, bu galibiyetlerin ikisini de deplasmanda kazandı.
Gençlerbirliği, son 5 maçlık periyotta; 2 galibiyet (Balıkesir ve Keçiörengücü), 2 beraberlik, (Kocaelispor ve İstanbulspor) alıp 8 puan toplarken, tek yenilgisini Beypiliç Boluspor deplasmanında 3-1’lik skorla yaşadı.
Tuzlaspor ise aynı periyotta; 2 galibiyet (Beypiliç Boluspor ve Altaş Denizlispor), 1 beraberlik (Bereket Sigorta Ümraniyespor) alıp 7 puan topladı. Lacivert-beyazlılar, İstanbulspor ve Royal Hastanesi Bandırmaspor’a ise yenildi.

SANDRO LİMA İLE BARIŞ’IN FORMU YÜKSELİŞTE

Derbide Keçiörengücü’nü yıkan golleri atan Sandro Lima ile Barış Alıcı, Gençlerbirliği’nin en golcü üç isminden ikisi ve yükselen formları ile dikkati çekiyor. Brezilyalı oyuncu Lima, geride kalan bölümde 9 kez gol sevinci yaşadı ve bu alanda uzun süre takımın en golcü ismi konumundaki Blessing Eleke’yi geride bıraktı. Lima’yı 7 golle Eleke ve 6 golle Barış Alıcı izliyor.
Tuzlaspor cephesinde ise en golcü oyuncu 6 golle Ahmet Yazar. Jurgen Bardhi’nin 4, Okwuchukwu Ezeh’in ise 3 golü bulunuyor. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin ile Tuzlaspor Teknik Direktörü Şenol Fidan’ın çalıştırdığı takımlar bugüne kadar bir kez karşılaştı. Sezonun ilk yarasında Ankara’da oynanan o müsabakayı, Fidan’ın ekibi 1-0 kazanmayı başardı.
Hakem Muhammet Ali Metoğlu, Gençlerbirliği’nin sezonun ikinci yarısında Altınordu’yu deplasmanda 2-1 yendiği maçı yönetti. Metoğlu, Tuzlaspor’un 3 maçına çıkarken, İstanbul ekibi bu maçlarda; birer galibiyet, yenilgi ve beraberlik aldı.

Tehlike sınırını geçme mücadelesi


YILDIZ ADAYLARIN FUTBOL FESTİVALİ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği kulübü tarafından, kısa süre önce hayatını kaybeden kırmızı-siyahlı ekibin unutulmaz kalecilerinden Selçuk Çakmaklı (Köylü Selçuk) anısına düzenlenen, U12 takımları futbol turnuvası, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde yapıldı.
Turnuvaya, Gençlerbirliği’nin yanı sıra Ankaraspor, Konyaspor ve Eskişehirspor takımları katıldı.
Turnuvanın başlama vuruşunu, Selçuk Çakmaklı’nın eşi Semiha Çakmaklı ile kırmızı-siyahlı ekibin Başkan vekili Arif Ölmez yaptı.
Yarı sahada 7+1 kadrolarla oynanan maçlarda, rakiplerini yenen Gençlerbirliği ile Konyaspor finalde karşılaştı. Konyaspor, final maçını da kazanıp, kupanın sahibi oldu. Gençlerbirliği turnuvayı ikinci tamamlarken, üçüncülüğü Eskişehirspor, dördüncülüğü Ankaraspor aldı.
Turnuvayı, Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Talip Çankırı, Kulüp Genel Müdürü Ergun Maraşlı ve Sportif Direktör Baki Mercimek de takip etti.

Tehlike sınırını geçme mücadelesi


TÜSİAV’DAN GENÇLER’E ZİYARET

Haberin Devamı

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde, Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Niyazi Akdaş ve yönetim kurulu üyelerine nezaket ziyaretinde bulundu.
TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak önderliğinde gerçekleşen ziyarette, Sarıtoprak, Gençlerbirliği’nin sonuçlarını yakından takip ettiğini, bu senenin bir yapılanma süreci olarak görülebileceğini ve Gençlerbirliği’nin layık olduğu noktaya en kısa sürede geleceğinden şüphesi olmadığını dile getirdi.
Başkan Niyazi Akdaş, ziyaretleri için TÜSİAV Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederken; tüm sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek Başkent sporunu başarı ile temsil etmek istediklerini söyledi.

Tehlike sınırını geçme mücadelesi


KALEYİ SAĞLAM KORUYOR

Haberin Devamı

Sezon boyunca kalesini gole kapatmakta zorlanan Gençlerbirliği savunması, son haftalarda en istikrarlı dönemini yaşıyor. Kırmızı-siyahlılar, son 4 maçta kalesinde sadece 1 gol gördü.
Bu sezon savunma hataları ve yediği gollerle eleştirilen Gençlerbirliği, son dönemde bu sıkıntısının önüne geçmiş görünüyor. Ligde ilk 25 maçında kalesinde 41 gol gören (maç başı ortalaması 1.64) Gençlerbirliği, son 4 maçta 1 gol yiyerek 0.25 ortalama yakaladı.
Son 4 maçında Balıkesirspor ve Keçiörengücü’nü 2-0 yenen Gençlerbirliği, Kocaelispor ile 1-1, İstanbulspor ile de 0-0 berabere kalarak hiç yenilmedi ve 8 puan topladı. Kırmızı-siyahlıların yediği tek gol, Metehan Mert ve kaleci Ramazan Köse’nin geri pas anlaşmazlığı sonunda gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!