Tehlike 'Çan'ı

Güncelleme Tarihi:

Tehlike Çanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2019 09:46

Türkiye’nin varlığını sürdüren en eski özel çocuk tiyatrolarından biri olarak 35 yılı geride bırakan Ankara’daki Çan Tiyatrosu, ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

 

Çan Tiyatrosu, ‘Sokak Kedisi Marilu’ oyunuyla 1984’te ilk kez ‘perde’ dedi ve o günden bugüne 500 bine yakın minik izleyiciye oyun sergiledi. Kurulduğu yıllarda izleyici olarak gelenlerin, bugün çocuklarını getirdiği tiyatro, salon sıkıntısı nedeniyle zor günler yaşıyor. Çan Tiyatrosu, daha büyük salonlarda oyun sergileyebilmek için yerel yönetimlerden destek bekliyor. Çan Tiyatrosu'nun kurucusu ve yönetmeni Kenan Halis Kızıldağ, yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlatıyor:

KORSAN TİYATROLARLA MÜCADELEDE

“Her şeyden önce ‘korsan tiyatrolar’ dediğimiz, yeri yurdu olmayan, vergi ödemeyen tiyatrolarla mücadele ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı bunları denetlemek için belki bir çalışma yapabilir. Salon sorumuz çok ciddi bir sıkıntı. Tiyatro kurulduğu zaman bin seyirciye oynuyorduk. Sonra bu 500'lere, 150'lere düştü. 100 bizi kurtaran bir rakam. Ama artık sadece ayakta kalma mücadelesi veriyoruz bunun için de sadece 20-25 seyirciye oynuyoruz. Yerel yönetimler, devlet veya iş adamları bize bu konuda destek vermeli ki biz seyircimize tam olarak ulaşıp sanatla onları kucaklayabilelim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!