TED Üniversitesi’ne kurumsal akreditasyon

Güncelleme Tarihi:

TED Üniversitesi’ne kurumsal akreditasyon
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2021 23:20

TED Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Türkiye’de yükseköğretim alanında ilk kez uygulanan ‘Kurumsal Akreditasyon Programı’ kapsamında, beş yıl süre ile kurumsal akreditasyon almaya hak kazanan ilk üç vakıf üniversitesinden biri oldu.

Haberin Devamı

Belge takdim törenine YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve Rektör Vekili Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Tam akreditasyon, TED Üniversitesi’nde mezunların beklenen yetkinliklere sahip olmasını, dünyaya kolay uyum sağlamasını, Ar-Ge’ye ve topluma katkı sağlamasını ülkemizde olduğu kadar dünyadaki görünürlüğün de artmasını güvence altına almaktadır. Bu aşamadan sonra üniversite sürekli iyileşerek, mükemmelliğe doğru hızla ilerleyecektir” dedi.

ÖNEMLİ OLAN NİTELİK

200 civarında üniversitenin olduğu bir ülkede akredite olan ilk beş üniversite arasında yer almaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, yükseköğretimde önemli hususun, alınan eğitimin sonucunda kaç kişinin mezun olduğuna değil, kaç kişiye nitelik kazandırdığına bakılması olduğunu belirtti. Kurumsal akreditasyon almaya hak kazanmanın gurur verici olduğunu ifade eden Pehlivanoğlu, “Buna layık olmak, alt sınırda olduğumuz kısmı daha yukarıya çıkarmak için hem rektörümüz hem de arkadaşlarımız ellerinden geleni yapacaktır. Biz güçlü, bu ülkeye inanan ve çalışan bir aileyiz” diye konuştu. Rektör Vekili Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da TED Üniversitesi’nin kalite kültürünü özümsemiş ve hayatının bir parçası yapmış ender kurumlardan bir tanesi olduğuna dikkat çekti. Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Öktem Vardar ise, kurumsal akreditasyon belgesinin takdim edilmesinin gururu verici olduğunu kaydetti.

DÜNYADAKİ GÖRÜNÜRLÜĞÜN ARTTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Haberin Devamı

Üniversitelerin kalite güvencesi sisteminin, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve idari süreçlerde değerlendirilmesini sağlayan Kurumsal Akreditasyon Programı ile Türkiye’deki üniversitelerin ulusal düzeydeki katkılarının ve dünyadaki görünürlüklerinin arttırılması amaçlanıyor. 2020’de ilk kez uygulanmaya başlayan programa 60’a yakın yükseköğretim kurumu başvurmuş, sadece 11’i değerlendirme sürecine dâhil olmuştu. Değerlendirme programı sonrasında, TED Üniversitesi beş yıllık kurumsal akreditasyon onayı almaya hak kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!