Tecrübeli oyuncularla yarışmacı bir takımız

Güncelleme Tarihi:

Tecrübeli oyuncularla yarışmacı bir takımız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2021 16:08

Spor Toto 1. Lig’de şampiyonluğa, olgun ve deneyimli futbolcularla oynanabileceğinin altını çizen Dalcı, “Oyuncunun, sahada verdiği performans önemli. Zirve yarışı içindeki rakiplerimizin de genelde yaş ortalaması yüksek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de ilk devreyi lider Ümraniyespor’un 3 puan gerisinde, 36 puanla 2. tamamlayan MKE Ankaragücü’nün Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, sezon başında kendisinden yetiştirici değil, yarışmacı bir takım yapmasının istendiğini belirterek, “Bu ligde, bu yaş ortalamasıyla bunu yapabilirsiniz. Yaşlı değil, olgun ve tecrübeli oyuncularla şampiyonluğa oynayabilirsiniz. Oyuncunun sahadaki performans önemli. Zirve yarışındaki rakiplerimizin de genelde yaş ortalaması yüksek” diye konuştu.
Klasspor TV’de yayınlanan Spor Özel programına katılan Dalcı, transfer dönemi için bir çalışma yapmadıklarını dile getirip, “Transfer yasağımız var. Açılmayacakmış gibi davranıyorum. Transfer tahtası açılmasa bile şampiyonluğun en büyük adayıyız, şampiyon olacağız. Tüm oyuncularıma güveniyorum” dedi.
Geçen sezon küme düşülürken kendisinin de hatası olduğunu ileri süren Dalcı, şöyle konuştu:
“Başarısızlıkta benim de payım vardır. Çok üzüldüm. Geçen sezon takım içinde bana karşı sabote olduğu belliydi. İşim takımı zor durumdan kurtarmaktı. Aptal değiliz, her şeyi görebiliyoruz. O dönem kaoslar oluşturuldu. Zararı kulüp gördü.”

BAŞKAN KOCA İLE AKRABALIĞIMIZ YOK

“Hayatımda, Faruk başkanı ilk kez Ankara’da kulüpte tanıdım. Akrabalığımız yok ama son dönemde akrabadan yakın olduk. Böyle bir insanı tanıdığım için çok şanslıyım. A.Gücü’nde görevim olmasa bile görüşeceğim bir kişi. Bazı şeyler yorumlanırken haksızlık yapılıyor. Faruk başkan, insanları çok iyi tanıyan siyaset üstü bir insan. Bu sezon için Emre Yıldız’ın belki bir tavsiyesi olmuştur ama karar verici Faruk başkandır.”

BULUNDUĞUM YERE PARAŞÜTLE GELMEDİM

“1983’den bu yana futbolun her kademesinde görev yaptım. Her ligde çalışabilirim. Buraya paraşütle inmedim. Mütevazi şekilde işimi yapmaya çalışıyorum. UEFA A diplomasını 9 sene önce aldım. Prolisans almaya 7 yıl önce hak kazandım. Tüm kriterlerim tam. Ama kurslara çağırmıyorlar. Türkiye’de bu işlerin nasıl döndüğünü biliyoruz. İlhan Palut, Hakan Keleş, Ömer Erdoğan, Çağdaş Atan gibi isimleri geçen sezon çağrıldılar beni çağırmadılar. Ben onlardan daha tecrübeliyim. Bu işleri planlayan Oğuz Çetin davet edemediği için duyduğu mahcubiyetini anlattı.”

TRANSFERLERDE YÜZDE 80 BAŞARILIYIZ

“Takım kadrosuna yüzde 100 dahilim. Faruk Başkan, Emre Bey ve ben istişare ettik, transferde son kararı ben verdim. İstemediğim hiçbir oyuncuyu almadık. İstediğimizin hepsini aldık. Transferde yüzde 80 başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Önceki senenin verilerine göre transfer ediyoruz. Geçen sezon 30 gol atan bu sene katkı veremeyebilir. Yüzde 80, bence başarıdır. Börven, kendi gitmek istedi. Aramızda şahsi mesela yoktu. Bana, ‘Benim üzerimden sana çok vurdular ama bilmiyorlar ki ben seni çok seviyorum’ dedi. Takımda kalırsan ‘Bu ligde gol kralı olursun’ dedim. Sonra profesyonelce bir karar alarak transfer oldu.”

NADİR TUTMADI, AATIF FAYDALI OLACAK

“Nadir Çiftçi Avrupa’da gol kralı oldu. Geçen sezon, Samsun’da oyuna sonradan girip katkı veriyordu. Beklentimiz tutmadı. Şu an transfer yasağı var. En kötüsünü düşünerek, hiçbir oyuncumla yolları ayırmak istemem. Oyuncu ayrılmak isterse, oturur konuşuruz. Aatıf’ın kariyerinde bu ligde başka futbolcu yok. Onu 18 hafta oturtmak da kolay değil. Çok iyi bir insan. Hazır olarak gelmemesi onun dezavantajıydı. Hazır olduğunda yerine oynayan oyuncular performans veriyordu. Aatıf, çok fayda sağlayacak. Geraldo kötü oyuncu değil. Oynamadıkça yeterli performansı gösterememesi normal. Murat Uçar&, 12-13 yıldır izliyorum. Normalde kanat oyuncudur. Son 2-3 yılda beke çektiler.”

TARAFTAR YOKSA ANKARAGÜCÜ EKSİKTİR

“Eleştiri bel altı olmadığı sürece başımızın üstüne. Süper Lig’e çıkmak için taraftara çok ihtiyacımız var. Birlik olmamız gerek. Taraftar yoksa A.Gücü eksiktir. Rakipler Ankara’ya titreyerek gelir. Beni eleştirebilirler ancak maç boyunca futbolcularımızı desteklesinler. Şampiyonluğun en büyük adayıyız. Bu yolda en çok güvendiğin güçlerden birisi taraftarımız. 2. yarı evimizde 12 maçımız var. Bu desteği koşulsuz bekliyoruz. Ben bir yere adam gibi gelir, adam gibi giderim. Takıma zarar verdiğimi anladığım zaman giderim. İstanbul’da Gazi Mahallesi’nde gecekonduda büyüdüm. Hala aynı yerde 80 metrekare 2+1 dairede oturuyorum. Tazminatı konu yapacak biri değilim. Takımı şampiyon yapmaya çalışıyoruz. Taraftarımız beni değil, takımı koşulsuz ve şartsız desteklesin istiyorum.”

OYNANAN OYUNDAN ÇOK DA MEMNUN DEĞİLİM

“Oyunumuz daha iyi olabilirdi. Rakiple ilgili planlama da gerekiyor. Bazen oyun çirkin görünebilir ama bunu maçı kazanabilmek için yapıyorsunuz. Ümraniyespor’a topu verdik ve planımız tuttu. Rakiplerimiz önce yenilmemek için sahaya çıktığı için işimiz zorlaşabiliyor. Bu ligin kalitesi böyle. Menemen maçında çok iyi oynadık ama 2 puan kaybettik. Keşke kötü oynayıp kazansaydık. Ligde en çok gol atan takımlardanız. En az gol yiyen ekibiz. Hücum futbolunu düşünmeyen takım bu kadar gol atamaz. Analizlere göre en iyi oyunculara sahibiz. Organize yediğimiz gol 2 ya da 3’tür. Kompakt savunmayı en iyi yapan takımız. 6-7 kez haftanın takımı seçildik. Bunlar sadece sonuçla değil, oynanan oyunla, verilerle seçildi.”

EMRE YILDIZ BİZİM MESAİ ARKADAŞIMIZ

“Emre Yıldız, mesai arkadaşımız. O kadar zor kulüp başkanlarıyla çalıştım. Kimse işime karışmadı. Ne başkanımız ne Emre Yıldız sportif hiçbir şeye karışmıyor. İstişare tabi ki yapılır. Birbirimizi dinleriz. Son kararı ben veririm. Doğrularım ya da yanlışlarımla, başarılı ya da başarısızım. Emre kardeşimizin yaptığı işler farklı. Duracağı yeri iyi bilir. Yönetim de işini en iyi şekilde yaptı. Futbolda hiçbir şey gizli kalmaz. Transfer döneminde başkanın danışmanıydı. 33 futbolcumuz var. 18 transfer yapıldı. Hepsi menajerlerine 5 dakikada ulaşacak futbolcular. Her futbolcu kendi menajeriyle geldi. Menajersiz gelen futbolcu hakkını aldı gitti. İspatı çok basit. Transfer olan futbolcuya sorun. Hangi menajer getirmiş. Tertemiz bir transfer dönemi yaşadık.”

ALİ KAAN BİZE BÜYÜK PARA KAZANDIRABİLİR

“Ali Kaan değerli bir oyuncu ama hala eksikleri var. Adı 3 büyüklerle anılıyor. Milli takımın oyuncusu. Çok da ucuza geldi. Belki bize büyük paralar kazandıracak. Altyapı oyuncularımız şu an bu ligde oynayacak durumda değil. Ama oynamayacak da değiller. Önemli olan doğru zamanın gelmesi. Bu bir süreç işidir. 10’ar bin TL aylık bağladım. Daha önce kalamıyorlardı şimdi istedikleri gibi kulüpte kalıyorlar. Hepsi benim için çok önemli. Yeri ve zamanı geldiğinde hepsine gerekli şansı vereceğim.”

 

/// kutu ///

Kupada rakip
DG Sivasspor

Haberin Devamı

Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında bugün Süper Lig ekibi Demir Grup Sivasspor ile karşılaşacak.
Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadyumu’ndaki karşılaşma saat 17.00’de başlayacak. Mücadeleyi hakem Bahattin Şimşek yönetecek.
Statü gereği tek maç eleme usulüne göre oynanacak karşılaşmada rakibine üstünlük kuracak ekip, son 16 turuna yükselecek.
Ankaragücü teknik direktörü Mustafa Dalcı, bu karşılaşmada ligde az süre alan oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadro ile mücadele edeceklerini söyledi. Tiago Pinto’nun sakatlığı sürüyor
Sivasspor’da, Hakan Arslan, Appindangoye, Felix, Ziya Erdal, Fredrik ve Sefa Yılmaz’ın sakatlığı bulunuyor.
Ülkelerinin milli takımı kadrosuna çağrılan Fildişi Sahilli futbolcu Max Gradel ile Faslı oyuncu Faycal Fajr da sahadaki yerlerini alamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!