Tatbikat kan bağışı Ankara turu

Güncelleme Tarihi:

Tatbikat kan bağışı Ankara turu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2020 01:37

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası için çeşitli etkinlikler düzenledi.

Haberin Devamı

İtfaiye Teşkilatı’nın 306. yıl dönümü Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Ankara İtfaiyesi Merkez İstasyonu’nda düzenlenen programda görevi başında yaşamını yitiren itfaiye erleri dualarla anıldı. Kızılay’a kan bağışı gerçekleştiren Ankara İtfaiyesi, yangın söndürme tatbikatının ardından itfaiye araçlarıyla Ankara turu da yaptı. Ankara İtfaiyesi İskitler Merkez İstasyonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programında İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu, Atatürk büstüne çelenk koydu. Programda görevi başında yaşamını yitiren itfaiye erleri dualarla anıldı.

Tatbikat kan bağışı Ankara turu


KUTSAL BİR GÖREV

Haberin Devamı

İtfaiyecilik mesleğini kutsal bir görev olarak nitelendiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Ankara İtfaiyesi’nin fedakarca çalıştığını belirtti. Pandemi süreci nedeniyle kısıtlı programlarla İtfaiye Haftası’nı kutlayacaklarını ifade eden Kurumlu ise “1714 yılında kurulan Tulumbacılar Ocağı’ndan günümüz modern itfaiyeciliğine kadar köklü bir geçmişi olan Ankara İtfaiyemiz, 46 itfaiye istasyonu ile 24 saat kesintisiz hizmet etmektedir. Amacımız, meydana gelen olaylara zamanında ve doğru bir şekilde müdahale ederek can ve mal kaybını önlemek” dedi.

Tatbikat kan bağışı Ankara turu


‘CANIMIZLA KANIMIZLA YANINIZDAYIZ’ DEDİLER

Öte yandan, Ankara İtfaiyesi’nde görev yapan bütün itfaiye erleri, ‘Canımızla Kanımızla Yanınızdayız’ sloganıyla Türk Kızılayı’na da kan bağışında bulundu. Yangın söndürme tatbikatının düzenlendiği etkinliklerin ardından İtfaiye Daire Başkanlığı’nın Türk bayraklarıyla donatılan araçları kent turu yaparak, Ankaralıları selamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!