Taşıma suyuyla olmuyor

Güncelleme Tarihi:

Taşıma suyuyla olmuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2021 21:57

Çubuk’ta sebze yetiştiriciliği yapan çiftçiler, kuraklık nedeniyle kuyularda su bitince içme suyu çeşmesinden tankerlerle su taşımaya başladı. Sebze bahçelerini taşıma suyuyla sulayan üreticiler sulama göleti yapılmasını isteyerek, “Sebze satışına çıkmasak Ankaralılar sebzeyi pahalıya yer” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu Mahallesi’ndeki çiftçiler, bu yıl etkili olan kuraklık nedeniyle tarlalarını tankerlerle su taşıyarak suluyor. Mahalle muhtarı Halil Kökmen, mahallelerindeki ekili alanları daha önce kuyulardan suladıklarını ancak kuraklık nedeniyle kuyularda su kalmadığını söyledi. Tüm çiftçilerin mahalle çıkışındaki içme suyu çeşmesinden tankerle su taşıdığını belirten Kökmen, “Vatandaşımız ciddi sıkıntı çekiyor. Tankerle bahçelerine su çekmeye çalışıyorlar ama yetmiyor” dedi.

Taşıma suyuyla olmuyor


600 YETİŞTİRİCİ AİLE VAR

Kökmen, yetkililerden mahallelerine sulama göleti yapılmasını isteyerek, “Mahallemiz 800 hane ve bunların 600’ü sebze yetiştiriciliğiyle uğraşıyor. Buraya büyüklerimizden bir önlem almalarını, bize sahip çıkmalarını istiyoruz. Bizim suyumuz olsun, biz bu dağları bile ekeriz. Mahalle halkımız çok çalışkandır. Yeter ki bize imkan verilsin” ifadelerini kullandı.

GÜN BOYUNCA SIRA BEKLİYORUZ

Mahalle sakinlerinden Yener Keleş ise sebze üretip Ankara’nın bütün ilçelerine sattıklarını kaydederek, şunları söyledi: “Biz sebze satışına çıkmasak Ankaralılar sebzeyi pahalıya yer. Bizim burada sebze çıkar, fiyatlar ucuzlar. Gördüğünüz gibi burada gün boyunca sıra gelmesini bekliyoruz. Günde iki sefer ancak sıra geliyor ve onunla 10 dönümlük bahçeyi sulamaya çalışıyoruz. Biz devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz. Bize su getirsinler, başka bir şey istemiyoruz.” 

Taşıma suyuyla olmuyor


GÖLET YAPILIRSA RAHAT EDERİZ

Haberin Devamı

Çiftçilerden Kurban Keleş de çok zorluk çektiklerini dile getirerek, “Taşıma su ile üretim yapmak hiç kolay değil. Buraya gölet yapılırsa biz çok rahat edeceğiz” dedi. Güldare Gölyeri ise tüm mahallenin geçimini sebze üretmekle sağladığını ifade ederek, “Her yıl 10 dönüm sebze ekiyordum. Ama iki yıldır su olmadığından çok sıkıntı çekiyoruz. Hele bu yıl tüm sebzelerimiz kurumaya başladı ve verim alamaz olduk” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!