Tasavvuf müziğiyle sahura kaldırıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Tasavvuf müziğiyle sahura kaldırıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2020 02:23

Tasavvuf müziği solisti Eren Coşkun ve davulcu arkadaşları, ramazan boyunca Ankaralıları tasavvuf müziği ve ilahi eşliğinde sahura uyandırıyor.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi bünyesinde, ramazan boyunca vatandaşları sahura kaldırmakla görevlendirilen solist Eren Coşkun ile davulcu arkadaşları Haydar Kocadere ve Emir Coşan, diğer ramazan davulcularından farklı olarak tasavvuf müziği ve ilahilerle görevlerini yerine getirmeleriyle dikkat çekiyor. Koronavirüs sürecindeki bu farklı uygulama için vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Coşkun, "İnsanlar karantina sürecinde sıkılmasınlar, manevi atmosfer yaşasınlar diye ilahiler okumaya başladık. Bu da çok sevildi. Hatta bazen gideceğimiz mahallelerdekiler uyumayıp bizi beklediler. Bizler de onların bu özverisine karşılık her gece güzel ilahilerle onların sahurlarına eşlik ettik" diye konuştu. Görüntülerinin sosyal medyada yer aldığını, buradan da gayet olumlu tepkiler geldiğini aktaran Coşkun, "Sosyal medyada gündem olsun gibi bir niyetimiz yoktu, zaten öyle olsaydı da yerini bulmazdı. Sultan 3. Murat Han'ın güzel eseri 'Uyan Ey Gözlerim'i okuyoruz. Çok sevildi. Bizler de çok memnunuz bu durumdan" dedi. Coşkun, tasavvuf müziği üzerine eğitim aldığını ve mesleğini icra ettiğini kaydetti.

Tasavvuf müziğiyle sahura kaldırıyorlar


OSMANLI ŞERBETİ İKRAM ETTİ

Haberin Devamı

Salgın döneminde ramazan davulcularının bahşiş toplayamaması ve sokağa çıkmakta zorlanmaları üzerine sanatçıları devreye soktuklarını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de, "Güzel melodiler, maniler eşliğinde insanlarımızı sahurlara kaldıralım, bir hoşluk olsun istedik" dedi. Ramazan boyunca vatandaşlara geçmişi yaşatmak istediklerini dile getiren Köse, sahura kalkan ilçe sakinlerine Osmanlı şerbeti ikram etti.

Tasavvuf müziğiyle sahura kaldırıyorlar


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!