Tarım projelerine hibe verilecek

Güncelleme Tarihi:

Tarım projelerine hibe verilecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2021 08:10

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) ‘GEF Küçük Destekler Programı’ ile Başkent’te tarımı destekleyen projelere hibe verilecek.

Haberin Devamı

Ankara Kent Konseyi (AKK) Kırsal Kalkınma Çalışma Grubu, Ankara Forum Derneği ve Türkiye Kalkınma Vakfı’nın koordinasyonunu yürüteceği projeyle, Ankara’da kırsal kalkınmayı desteklemek, kent ekonomisini canlandırmak amacıyla tarım projelerine hibe verilecek. Bu kapsamda AKK ev sahipliğinde UNDP’nin finansmanı olduğu ‘GEF Küçük Destekler Programı’nın tanıtıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Ankara’nın dezavantajlı ve kapasite gelişimine ihtiyaç duyduğu değerlendirilen 8 ilçesinde projeyi anlatmak amacıyla bilgilendirme ziyaretleri yapılması da kararlaştırıldı.

BAŞKENT TARIM KENTİDİR

Tarımla ilgili projelere teknik destek vereceklerini ifade eden AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, şunları söyledi: “Toplam yüzde 55 tarım arazisi olan bir kentte, ki bunların yüzde 97’si boş, buna rağmen ‘Hayır biz beton kentiyiz, 15 müteahhidin zengin olduğu bir kentiz’ diyebilir miyiz? Bu kente karşı suçtur. Başkent tarım kentidir. 13 organize sanayi bölgesiyle, 8 teknokentimizi yüzde 55’lik olan tarımla buluşturabiliriz. Bu tarım ürünlerinin tamamını yan sanayi ile bir araya getirmeliyiz. Böylece tarım arazilerinin kente olan katkısını yüzde 55’e çıkarabiliriz.”

Haberin Devamı

PROJELERİ DEĞERLENDİRİYORUZ

ABB’nin kırsal kalkınma projesi kapsamında yerli üreticiye verdiği destekler hakkında bilgi veren Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün de özetle, “Bize Türkiye’nin her yerinden Türk tarımını kalkındırmak için projeler geliyor. Bizler de bu projeleri değerlendirmeye çalışıyoruz. Fide, tohum, gübre, hayvansal faaliyetler alanında destek veriyoruz. Ar-ge faaliyetleri de yapıyoruz” bilgilerini paylaştı.

BAKMADAN GEÇME!