Tarım işçisi ailelerin çocuklarına mobil sınıf

Güncelleme Tarihi:

Tarım işçisi ailelerin  çocuklarına mobil sınıf
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2020 17:12

Kahramankazan Belediyesi, uzaktan eğitime katılma imkânı olmayan öğrenciler için, belediyeye ait bir otobüsü Mobil EBA Destek Noktası haline getirdi.

Haberin Devamı

Mobil EBA Destek Noktası hizmete ilk olarak, Çimşit Mahallesi’nde çeşitli illerden çalışmaya gelen mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarını yaşadıkları illerdeki kayıtlı oldukları okullarda öğretmenleriyle buluşturarak başladı. Çocuklar dönüşümlü olarak ve gruplar halinde derslerine katıldı. Mobil EBA Destek Noktası’nın girişine kurulan ünitede ellerini dezenfekte eden çocuklara maskenin yanı sıra tüm kırtasiye ihtiyaçlarının bulunduğu setler hediye edildi.

İHTİYAÇ HALİNDE SAYI ARTACAK

Her zaman öğrenci ve öğretmenlerin yanında olduklarını söyleyen Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Koronavirüs salgını nedeniyle aylardır okullarından uzak kalan öğrencilerimiz artık uzaktan eğitimle de olsa derslerine başladı. Biz de bu süreçte uzaktan eğitime katılma imkânı bulamayan yavrularımız için bu Mobil EBA Destek Noktası’nı oluşturduk. İlçemizde yaşayan her çocuk bizim için çok önemli. Önümüzdeki günlerde ihtiyaç duyulması halinde Mobil EBA Destek Noktalarının sayısını artıracağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!