Tarihi ilçeye yılda 1 milyon turist

Güncelleme Tarihi:

Tarihi ilçeye yılda 1 milyon turist
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2014 01:28

Ankara'ya 4 saat uzaklıktaki Bartın'ın tarihi ve doğa güzellikleriyle ünlü, 3 bin yıllık tarihi geçmişin izlerini doğal güzellikleriyle turizme taşıyan ilçesi Amasra, hayata geçirilecek liman ve tünel projeleriyle yıllık 1 milyon turisti ağırlamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Sesamos adıyla MÖ 12. yüzyılda Fenikelilerin kıyılar boyunca oluşturduğu kolonilerle kurulan ve İranlı Prenses Amastris'in yönetimi döneminde en parlak zamanını yaşayan, Helenistik dönemden Osmanlı dönemlerine kadar çok sayıda eseri barındıran Amasra, koyları, az dalgalı denizi ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. İlçeye 4 kilometre uzaklıkta, Gaius Julius Aguilla tarafından Roma yol ağının parçası olarak imparator anısına yaptırılan ve Anadolu'da benzeri bulunmayan Kuşkayası Yol Anıtı, turistlerin uğrak yerleri arasında bulunuyor. Amasra Büyük Liman'da hayata geçirilecek 240 metre uzunluğundaki "Yolcu İskelesi ve Yat Limanı" Projesi kapsamında, ilçe denizden de ziyaretçi kabul edecek. Ayrıca virajlı ve dar yollardan kaynaklanan ulaşım sorunlarının aşılması için Bartın-Amasra karayoluna yapılan tünel de turizme katkı sağlayacak.

Haberin Devamı

NÜFUS 50 BİNE ÇIKIYOR

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, marttan itibaren ilçeye turların başladığını, yaklaşık 6 bin olan ilçe nüfusunun özellikle yaz aylarında 50 bine çıktığını söyledi. Yaz sezonunda bin 200 yatak kapasiteli otellerin yanı sıra ev pansiyonlarının da dolduğuna dikkati çeken Timur, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Amasra'ya geçen yıl 600 bin turist geldi. Özellikle ilçemiz bayram tatillerinde yoğunluk yaşıyor. 3 bin civarındaki yatak kapasitemiz talebi karşılamıyor. Ev pansiyonculuğuna önem veriyor ve halkımıza evlerini turistlere açmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz. İlçemiz için büyük önem taşıyan Amasra Yat Limanı Projesi inşaatı tamamlandı ancak gemiler için elektrik, su, telefon, internet ve benzeri teknik bağlantı noktaları ve hatlarının sağlanacağı ünitelerin yer alacağı üst yapının tamamlanması gerekiyor.
Belediyemiz tarafından yapılacak ve yaklaşık 800 bin liraya mal olacak hizmet sahasının tamamlanmasıyla yat ve büyük yolcu gemilerine hizmet vermeye başlayacak liman sayesinde ilçeye denizden de turist gelecektir."

HEDEF 1 MİLYON TURİST

"Liman ve tünel projelerinin hayata geçmesiyle yıllık turist sayımızı 5 yıllık süreçte 1 milyona çıkartmayı hedefliyoruz" diyen Timur, "İnsanlar, Ege ve Akdeniz'i yeterince keşfetti. Karadeniz, keşfedilmeyi bekliyor. İlçemize gelen turistler kültür, deniz ve kum turizmini bir arada yaşama imkanına sahip oluyor. Ayrıca, mutfak kültürümüz de önem arz ediyor" şeklinde konuştu.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da Amasra'daki turizm potansiyelini artırmak için tarihi eserlerin, köprülerin ve müzenin restore edildiğini, ayrıca yolcu iskelesi ve tünel projesi gibi maliyeti yüksek tarihi yatırımları ilçeye kazandırdıklarını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!