Tarihi güzergâhta Ankara durağı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi güzergâhta Ankara durağı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2021 01:34

İtalyan çağdaş sanatçılarının eserlerinden oluşan ‘İpek Yolu. İtalya’dan Çağdaş Sanat ve Sanatçılar’ sergisi, CerModern’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Haberin Devamı

Serginin açılışına bazı büyükelçiler, yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Garuzzo Görsel Sanatlar Enstitüsünce (IGAV) tasarlanan serginin ev sahipliğini İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani üstlendi. Türkiye ve İtalya’nın salgın sürecinde sanatın mükemmelliğini ve güzelliğini yaymak için alternatif çözümler bularak kültürel alanlarını güçlendirdiğini söyleyen Gaiani, “Ankara, kültürün gücünü ve inovatif fikirleri sergilemek için mükemmel bir yer” ifadesini kullandı.

Tarihi güzergâhta Ankara durağı


ÖNEMLİ SANATÇILARIN ESERLERİ

İtalyan sanatçılar Carla Accardi, Enrico Bay, Maria Lai, Michelangelo Pistoletto, Jannis Kounellis, Mimmo Paladino, Ettore Spalletti, Giulio Paolini, Luigi Ontani, Emilio Isgro gibi önemli isimlerin yanında genç sanatçıların 38 eserinin yer aldığı sergide, fotoğraf sanatçıları Mimmo Jodice, Gabriele Basilico, Nino Migliori’nin objektifine yansıyanlar da bulunuyor.

Tarihi güzergâhta Ankara durağı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!