Tarihi dayanışmanın güçlenen adımları

Güncelleme Tarihi:

Tarihi dayanışmanın güçlenen adımları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2020 00:12

Sarı-lacivertli ekibin Başkanı Fatih Mert, “Ankaragücü’nü, Ankara ve Ankaralı ile buluşturmakta kararlıyız. Başkentteki her kurum ve kuruluşun kulübümüzle iç içe olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde belediye başkanları ile yapılan buluşmanın ardından Beştepe Tesisleri önce Ankara’daki sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcilerini, ardından da Ankara millet vekilleri ile siyasi partilerin başkanlarını ağırladı. Hatıra bilet kampanyası ile birlikte hız kazanan etkinlik kapsamında, kulüp Başkanı Fatih Mert ve yönetim kurulu, STK temsilciler ile yemekli toplantıda bir araya geldi.
Organizasyona; Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve önceki dönem TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Savaş Özüdoğru, GİMAT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A.Kadir Aydoğan, OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Niyazi Berktaş, MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Basri Acar, TÜMSİAD Ankara Başkanı Abbas Demirbaş, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve HAK-İŞ Sendikası Disiplin Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz katıldı.
Toplantıda, Ankaragücü’nün son durumu hakkında bilgi alış verişi yapılırken, sarı-lacivertli ekibi ileriyi taşımak için yapılabilecekler konuşuldu.
Ankaragücü kulüp Başkanı Fatih Mert, yönetim kurulu olarak taraftarların isteği doğrultusunda hatıra bileti kampanyası başlattıklarını belirtip, şöyle konuştu:
“Yaklaşık 3 aydır ülke olarak salgın ile mücadele ediyoruz. Bu süreçte, yapmamız gereken bazı ziyaretlerimiz ve kulüple ilgili davetler vardı, bunları gerçekleştiremedik. Bu vesileyle bunları da yerine getirmek istiyoruz. Hafta sonu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkalarımızı kulübümüzde ağırladık. Sağ olsunlar katılım gösterdiler. İkinci organizasyonumuzda, önceki dönemki Meclis Başkanımız Cemil Çiçek Bey davetimizi kırmadı, kulübümüze gelerek bizleri onurlandırdı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Oda başkanlarımıza, katılan STK başkanlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Biz, Ankaragücü’nü, Ankara ve Ankaralı ile buluşturmakta kararlıyız. Burayı, tüm Ankara’nın takımı yapmak istiyoruz. Onun için farklı siyasi görüşten olanların, Ankara’daki her kurum ve kuruluştan insanların burayla iç içe olmasını istiyoruz. Bunu delegelik konusunda yaptık. Bugüne kadar yaptıklarımız, camiamız tarafından göründü.”

TARAFTAR KULÜBÜN HEP YANINDA

Tarihi dayanışmanın güçlenen adımları


Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, kendisinin de futboldan geldiğini belirtip, şunları söyledi:
“Ticarete, futboldan başlamış birisiyim. 19 Mayıs Stadı’nda gazete satardım. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, Ankaragücü ile maç yapmaya geldiğinde, 19 Mayıs Stadı’nda bir gece önceden kuyruğa girenlerdenim. O zamanlar öyleydi, bir gece önceden insanlar stada gelir, kuyruğa girerdi. Statta yer kalmazdı. Bu kadar sevilirdi futbol. Ne yaptık da futbolu bu hale getirdik. Bugünün konusu değil ancak irdelemek lazım. Ben futbol da oynadım. Futbolcu geçmişim var. Futbolu çok severim. Amigo Sefa’nın arkasından çok tezahürat yapmışlığım da vardır. Kendisine rahmet diliyorum. Ankaragücü’nün en önemli amigolarından biriydi. Ankaragücü, bana göre Ankara’nın değil Türkiye’nin en önemli markalarından birisidir. Türkiye’de başka bir kulüp var mıdır? Dünyanın birçok yerinde şubesi olan dernekleşen. Londra’da var biliyorum, Ankaragüçlüler Derneği’ni. Dünya’nın bir çok yerinde bunu sağlayacak bir takım var mıdır? Ankaragücü taraftarı öyle bir taraftar ki; içerde, dışarıda fark etmiyor. Kars’a deplasmana git, sabahın köründe hazırlanıyorlar. Bu kadar takımına destek veren bir taraftar var. Türkiye’de; Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe’de bile var mıdır bilmiyorum ? Ankaragücü’nün özel bir taraftarı var. Bu büyük bir avantajdır. Şu süreç bizim için dezavantaj. Seyircisiz maç oynamak ne demek benim aklım ermiyor. Bundan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş olumsuz etkilenebilir ancak en çok etkilenecek olan Ankaragücü’dür. Çünkü seyirci avantajını en yakından hisseden kulüp Ankaragücü’dür. Bu durum hakikaten dezavantaj. Ancak zor günler geçiyoruz. İnşallah Ankaragücü bu yıl ligde kalacak. Ben buna yürekten inanıyorum. Bizler de Ankara Ticaret Odası olarak Ankaragücü için üzerimize düşen ne ise onu yapmaya hazırız.”
Toplantıya katılan diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri de Ankaragücü’ne dün olduğu gibi bundan sonra da destek vereceklerini ifade ettiler.
Toplantı sonrasında başkanlar, bir süre takımın antrenmanını izledi. Daha sonra kulüp başkanı Fatih Mert, misafirlerine Ankaragücü saati hediye etti.

ŞAMPİYON ÇIKARAMAYAN TEK BAŞKENTİZ 

Tarihi dayanışmanın güçlenen adımları


Ankaragücü yönetiminin dünkü konukları ise başkentin siyasi aktörleriydi. Beştepe Tesislerinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya; BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, TBMM Başkan Vekili ve CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ile siyasi partilerin Ankara Milletvekilleri; Ali İhsan Arslan, Emrullah İşler, Mevlüt Karakaya, Yaşar Yıldırım, Tekin Bingöl, Yıldırım Kaya, Erkan Haberal, Murat Emir, Halil İbrahim Oral, Zeynep Yıldız, Arife Polat Düzgün, Hacı Turan, Nevzat Ceylan, Ali Haydar Hakverdi, Gamze Taşcıer ile MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, BBP Ankara İl Başkanı Mahir Alay, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Çağlar Kaya, AK Parti ABB Grup Başkan Vekili Murat Köse ve MHP ABB Grup Başkan Vekili Murat Ilıkan katıldı.
Başkan Fatih Mert, Ankaragücü’nün 1910’da İstanbul Zeytinburnu’nda İmalat-ı Harbiye işçileri tarafından kurulan; şehitleri ve gazileri olan bir kulüp olduğunu belirtip, şöyle konuştu:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle Kurtuluş Savaşı ile birlikte Ankara’ya geliyor. İmalat-ı Harbiye işçilerine daha sonra Makine Kimya Endüstrisi olarak bu kurum devam ediyor. Bizim takımımız da bu kurumun devamı ve bu kurumdaki futbolcuların oynadığı bir futbol takımı. 110 yıllık bir kulübüz. Maalesef Avrupa’da ve dünyada şampiyon olamamış tek başkentin, en eski temsilcisiyiz. Bizlere göre Ankara’nın en büyük, en eski markasıyız ama maalesef ki bugüne kadar hak ettiğimiz yeri hiçbir zaman için bulamadık. Biz 31 Ekim itibariyle göreve başladık. O günden itibaren, şehrimizi bütünleştirme anlamında burada il, ilçe belediye başkanlarımızı, şimdi de siz sayın milletvekillerimizi ağırlıyoruz. Sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum.”
Toplantıda söz alan milletvekilleri; kulübün tarihi değerine dikkat çekerek, Ankaragücü’ne destek olmak için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini ifade etti.
Yapılan kahvaltılı toplantılı sonrası davetliler, bir süre takımın antrenmanı izledi. Daha sonra Başkanı Fatih Mert, misafirlere Ankaragücü ürünlerinden oluşan hediye paketi verdi.

Haberin Devamı

BAŞKAN YAVAŞ’TAN ÇAĞRI 

Tarihi dayanışmanın güçlenen adımları


Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, koronavirüs salgını nedeniyle gelir kaybına uğrayan Ankaragücü Kulübü’nün başlattığı “Hatıra Bileti” kampanyasına destek olacaklarını belirterek, tüm Ankaralıları da destek vermeye davet etti.
Yavaş, hafta sonu Ankaragücü Tesisleri’ni ziyaret ederek yöneticiler ve futbolcularla bir araya geldiğini ve kampanyaya destek için sosyal medya hesabından çağrıda bulunduğunu dile getirip, şu ifadeleri kullandı:
“Başkentimizin asırlık çınarı, İmalat-ı Harbiye ruhunun takımı Ankaramızın en büyük değerlerinden olan Ankaragücü, ekonomik zorluklar ve transfer yasağı nedeniyle bu sene sezona geriden başladı. Buna rağmen daha sonra yapılan hamlelerle takımımız toparlandı. Ligin geri kalan haftaları için umudumuzu koruyoruz. Pandemi nedeniyle seyircisiz oynanacak maçlar öncesince, Ankaragücü yönetiminin başlattığı ‘Hatıra Bileti’ kampanyasını bizler de destekliyoruz. Tüm Ankaralı hemşehrilerimizi de kulübümüze gelir sağlaması amacıyla bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz. İnanıyorum ki el ele verirsek, Kurtuluş Savaşı’nın kulübü Ankaragücü, Cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyonluğa oynayan güçlü bir takım olacaktır. Bugüne dek şehrimizin değerleri olan Ankaragücü’ne ve Gençlerbirliği’ne imkanlarımız ölçüsünde desteklerde bulunduk. Bu desteklerimize gücümüz yettiğince devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

YÖNETİMDEN FUTBOLCULARA MORAL 

Tarihi dayanışmanın güçlenen adımları


Ankaragücü Başkanı Fatih Mert ve yönetim kurulu, takımla kahvaltıda bir araya geldi. Mert ve kulüp yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve futbolcular ve aileleri ile birlikte kahvaltıda buluştu.
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltıda Başkan Fatih Mert ve eşi, futbolcu ve aileleri ile bir süre sohbet etti.
Sarı-lacivertli oyuncular, yönetimin bu jesti ile Süper Lig’in 27. haftasında 14 Haziran Pazar günü deplasmanda oynayacağı Gaziantep FK maçı öncesi moral depoladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!