Tarihi binada ‘kaplamalar çalındı’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

Tarihi binada ‘kaplamalar çalındı’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 15:37

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden yapılan açıklamada tarihi İller Bankası’nın cephesindeki bakır kaplamaların, yağmurlukların ve su oluklarının çalındığı iddia edildi. 

Haberin Devamı

Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuyla ilgili şunları kaydetti: “Büyükşehir Belediyesi, tarihi binaya demir profiller çakarak dış cepheye zarar vermiş, içeride yıkımlar ve sökümler yapmıştı. Tarihi İller Bankası’nı metruk hale getirmek için verilen bu uğraş sonrasında, şimdi de binanın cephesindeki bakır kaplamalar, yağmurluklar ve su olukları çalındı. İller Bankası’nın yıkımı için paravanla kapatarak zemin hazırlamaya çalışanlar şunu iyi bilmelidir. Cumhuriyet dönemi mimarisi İller Bankası’nın yıkımına izin vermeyeceğiz.
Bu bina paravanla çevrilmeden ve korunmaya alınmadan önce bu tür olaylar yaşanmıyordu. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak tescilli kültür varlığı İller Bankası’nın talan edilmesine olanak tanıyan ve koruyamayanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu kıyımın hesabı yargı önünde sorulacak.” Candan, sorumluğunu yerine getirmeyen birimleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na, UNESCO ve ICOMOS’a da şikâyet edeceklerini de belirtti.

BAKMADAN GEÇME!