Tarihe yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Tarihe yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2021 13:49

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), normalleşme süreciyle birlikte düzenlemeye başladığı kent gezilerinde bu kez Ankaralıları tarihi bir yolculuğa çıkaracak.

Haberin Devamı

ABB’nin ücretsiz kent gezi programı bu sefer Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. Yılı’na özel yapılacak. Gezilere katılmak isteyenler Başkent 153’e arayıp kayıt yaptırdıktan sonra 22 Ağustos-13 Eylül tarihleri arasında Polatlı ve Haymana’nın tarihi yerlerini görme imkânı bulacak. Özel gezi programı ile katılımcıların, Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadele ile Türk milletinin geleceğini değiştiren savaşın ruhunu yaşamaları ve savaşın geçtiği mekânları görmeleri sağlanacak. Bu özel geziler ile Başkent’te yaşayan ve daha önce bu mekânlara hiç gitmemiş olan vatandaşlarda tarih bilinci oluşturulması amaçlanıyor.

22 GÜN BOYUNCA SÜRECEK

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 22 gün sürmesi nedeniyle, 22 gün boyunca Polatlı ve Haymana’ya her gün 100 kişilik 2 grup götürülecek. Pandemi kurallarına uygun olarak düzenlenecek Polatlı-Haymana gezisine katılmak isteyen Ankaralılar, Başkent 153 üzerinden başvuru yapabilecek. Polatlı ve Haymana gezisinin bitmesinin ardından ise 15 ilçeye gerçekleştirilen kent gezileri programı devam edecek.

GEZİ ROTASI ŞÖYLE

Haberin Devamı

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. Yılı’na özel hazırlanan program kapsamında gezilecek yerler ise şöyle: *Alagöz Karargâh Müzesi. *Malıköy Tren İstasyonu. *Sakarya Zafer Anıtı. *Pota Müzesi. *Üç Pınar Mesire Alanı. *Duatepe Anıtı. *Mangal Dağı Şehitliği.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!