Tarih dolu 3 tavsiye

Güncelleme Tarihi:

Tarih dolu 3 tavsiye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 23:20

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ankara’nın tarihi kent merkezi için bir kez üç önemli tavsiyede bulundu: Ulus Atatürk Heykeli’nin etrafındaki yapılar yıkılmalı. Çankırı Caddesi’nde trafik kaldırılmalı. İsmet Paşa Mahallesi’nin arkeolojik sahası ortaya çıkarılmalı.

Haberin Devamı

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türk Tarih Kurumu Konferans Salonu’nda ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Ankara’ konulu söyleşide Ankaralılarla buluştu. Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide Ortaylı, Ankara’nın tarihini anlatırken, şehrin mimari gelişimine yönelik de eleştirilerde bulundu.

Tarih dolu 3 tavsiye


HEYKELİN ETRAFI YIKILMALI

Ulus’ta Atatürk Heykeli etrafındaki alanın arkeolojik saha olduğunu belirten Ortaylı, buradaki yapıların yıkılması gerektiğini ifade etti. Çankırı Caddesi’nin temizlenmesi gerektiğini belirten Ortaylı, “Çankırı Caddesi’nin bir tarafı Roma Hamamı’dır, diğer tarafta antik kalıntılar vardır. Çankırı Caddesi’nden trafiğin kaldırılması gerekiyor. Ayrıca İsmet Paşa Mahallesi’nin arkeolojik sahasının ortaya çıkarılması lazım. Ankara’nın büyük bir tarihi vardır. Bu değerin ortaya çıkarılması gerekmektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

30 Mart 2018
Ortaylı daha önce de Ankara’da katıldığı çeşitli etkinliklerde kentle ilişkili eleştiriler yapmış ve yapılması gerekenlere dikkat çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!