Taraftar indirim beklemesin

Güncelleme Tarihi:

Taraftar indirim beklemesin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2019 09:12

Kulüp olarak stattan gelir elde etmeleri gerektiğini vurgulayan Yiğiner, “Büyük maçlarda bilet fiyatları yükselecek. O nedenle kombineler cazip olacak. 20 bin kombine satalım, önümüze güvenle bakalım istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, ekonomik güçlenmeye ihtiyaçları olduğunu vurgulayıp, “Bu anlamda taraftara büyük görev düşüyor. Kombine kartlara yüklenmelerini bekliyoruz. 20 bin kombine satalım, önümüze güvenle bakalım istiyoruz. Ancak, taraftar kombine kartlarda indirime gidilecek gibi bir düşünce içine girmesin” diye konuştu. Geçen sezonki maliyetin, ortalama 10 bin 200 kişi üzerinden 37 TL olduğunu vurgulayan Yiğiner, şöyle konuştu: “Maliyet, 900 bin TL çirkin tezahürat, 300 bin TL koltuk kırılmasından kaynaklı. Tribünde ağabeylik yapan arkadaşlar bunlara müsaade etmesin. Bu olumsuzluklar devam ederse, biletler bugün 50 lira ise yarın 60 sonra 100 TL olur. Stattan gelir elde etmemiz lazım. Bir kulüp, 70 milyon liralık kombine satmış. Mücadele ettiğimiz ligde onlar gibi olmak istiyorsak, 10’da birini yapmak zorundayız. Kombine fiyatları biraz yüksek gibi algılansa da bazen rakibin bir maçının parası bile olmadığı görülüyor. Maç biletinin bin TL olduğu kulüpler var. Anadolu kulüplerinin çoğu, bilet fiyatlarını yıllarca ucuz tutmuş ve hep ‘taraftar sayımız artsın’ diye beklemiş. Şirket yönetir gibi bu takımı yöneteceksek zarar etmememiz lazım. En makul olan budur. Kadınları, çocukları özendirmek ve onları stada çekmek adına kombine alanlara forma hediye edilebilir. Kombine fiyatlarında indirim olmayacak. Hatta 3 büyüklerin maçlarında bilet fiyatlarımız artacak. Ona göre kombine alsınlar. Kombine cazip gelecek.”

A.GÜCÜ’NÜ MENFAATSİZ DESTEKLEYENLER YANIMIZDAYDI

“Kongre salonu dışında istenmeyen olaylar yaşandı. Buna üzüldük. Salona delege haricinde bin, 2 bin kişi daha alabilir misiniz? İzdiham olur. Orası stadyum değil. Rakiplerimiz A.Gücü’ne bizden daha iyi hizmet edeceklerini söylediler. Vaatleri de vardı. Fakat A.Gücü camiasından karşılık göremediler. Başkan adayı salona gelmedi, dışarıda şovunu yaptı. Reklam amaçlı bir çıkıştı bunu biz biliyorduk. Samimi olmadıklarını, şov yapacaklarını aylar öncesinden söyledim. Taraftarın küçük bir kısmını bu işin içine sokarak bir şeyler yapmaya çalıştılar. Antidemokratik bir uygulama içerisine girdiler ama genel anlamda, sağduyulu, işinde gücünde olan, A.Gücü’nü menfaatsiz destekleyen taraftarların hepsi bizim yanımızdaydı.”

KULÜBE KATKI SAĞLAYACAKLAR BUYURSUN GELSİN

“Herkesi kucaklayacağız mesajı verdik. Kulübe katkı sağlayacaklarmış. Rakip olanlar da buyursun gelsin. İş adamları vardı onlardan da sponsorluk bekleriz. Birleştirici olmamız lazım. Bu senenin sloganı ‘Birlikte Güçlüyüz’ Onun için kibir yapacak durumda değiliz ve insanları da dışlamayız.

BİZLER GEÇMİŞE SÜNGER ÇEKİP İŞİMİZE BAKACAĞIZ

“Geçmişte taraftar ile bazı tatsız olaylar yaşandı. Galipken bile sevinemeyen, psikolojisi bu duruma gelmiş insanlar var. Bunların düzelmesi lazım. Ya düzelecekler ya da içimize almayacağız. Sahte hesaplardan, avantacı bir grup oluşturup üzerimize saldırmak ile bunlar olmaz. Bütün bunlara rağmen biz geçmişe bir sünger çekeceğiz. Taraftarımız stadyuma gelsin, takımı desteklesin. Biz de transfer yasağını kaldırırız. Bu şekilde birlik beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Ben burada başkan, biz burada yönetici iken hiç kimseye başkanlık ve yöneticilik yaptırmayız. Öyle bir paralel yapı içine girmesinler. Kimse bizi vesayet altına alamaz. Herkes kendi görevini yapacak.”

EVRAKLARI HAZIRLADIK YAPILANDIRMAYI BEKLİYORUZ

“Bankalar Birliği ile yapılandırma son aşamada. Bizden çok daha fazla borcu olan kulüpler bu yapılandırmayı yaptı. Kimse bize ekstra para vermeyecek. Yapılandırmada, borcun 2 sene faizini ödeyeceğiz. Bir düzene gireceğiz. Evraklarımız hazırladık, yapılandırmayı bekliyoruz. Burada da bir sıkıntı var. Bizim yapılandırmamız neden olmuyor. Yapılandırma olmayacaksa ‘olmayacak’ denir biz de işimize gücümüze bakarız. Buna göre bir çözüm üretiriz. Siyaseten baktığınız zaman bir sıkıntı var A.Gücü’nde. Bunu da aşmamız lazım. Bu engellemeler de kalkmalı. Yayıncı kuruluştan peşinatmızı almadık. Öncelikle elimizdeki kadroyu tutmamız lazım. Stratejimiz bu.”

TİAGO PİNTO VE RİCARDO FATY TAKIMA DÖNÜYOR

“Pinto ve Faty’i Ankara’ya getireceğiz. Pinto ile savunmamız sağlam olacak. Faty’i de gelince en azından geçen sezonun kadrosunu korumuş oluruz. Bir kaç eksiğimiz tabii ki var. Gönül ister ki bunları da çözelim. Ama bu şartlarda bizim izleyeceğimiz strateji takım içindeki futbolcuları mutlu etmek.”

TAKIMIN BAŞINDAKİ AYKAN ATİK İYİ BİR HOCA

“Teknik direktör kararını genel kurul sonrasına bırakmıştık. Kulüp ekonomisinde en ufak bir gelişme olmadı. Futbolcuların çoğunun peşinatlarını kendimiz verdik. Yapılandırma olmadı, yayıncı kuruluştan para gelmedi. Stadın tahsisi olmadı, kombineleri geç satmaya başladık. Aykan Atik hocaya gelince. Bildiğimiz, tanıdığımız bir hoca. Bu işi ekibi ile beraber yapabilecek kapasitede. Onun için taraftarımız rahat olsun. Daha önce Mustafa Kaplan’ı getirdiğimizde çok eleştiri vardı. Hoca yerine koymadılar ama takımı ligde tuttu. Aykan hoca iyi bir hoca. Takımı iyi çalıştırmış. Kampta da gördük. Takımda eksikler olmasına rağmen tempo var.”

ORGİL İÇİN BİRKAÇ KULÜP DEVREYE GİRDİ

“Altay’dan sonra başka bir oyuncunun transferi söz konusu olmadı. Zaten teklif olsa da vermeyiz. Orgil için birkaç kulüp devreye girdi. Biz de açıkçası afaki rakamlar söyledik. Çünkü elimizde şuan yeterince futbolcu yok ve transfer yasağımız var. Baktığınız zaman geçen senelere göre en rahat dönemimiz bu dönem. Oturmuş bir takımınız var. 4-5 transfer ile daha sağlam bir ekip oluruz. Taraftarımız kombine alsın, mağazadan alışveriş yapsın, takımını desteklesin. Seçim bitmiştir. Şimdi geçim zamanıdır.”

BÜYÜK BİR CAMİAYIZ 20 BİN KOMBİNE SATALIM

“Taraftar bizi desteklesin. Madem büyük camiayız 20 bin kombine satalım. Bakın o zaman neler oluyor. Çilek transfer de olur. 4-5 değil, 7-8 transfer yaparız. Futbolcuların parasını öderiz. Destek olur, hep beraber bu işleri aşarız. Türkiye’ye ne kadar büyük olduğumuzu gösterelim. Büyüklük laf ile değil icraat ile olur. Yarın saat 11’de futbolcularımız ile birlikte taraftar mağazamızı açacağız. Sürprizlerimize olacak. Futbolcularımız imza dağıtacak. İmzalı forma isteyenleri bekliyoruz. Huzur bozucu işler artık bir kenarda dursun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!