Takımın mücadelesi heyecan vericiydi

Güncelleme Tarihi:

Takımın mücadelesi heyecan vericiydi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2021 22:39

Ligde sıkıntılı bölgede bulunan sarı-lacivertli ekip, 3 hafta sonra sahadan puanla ayrılmayı başarırken, tecrübeli teknik adam, ilerleyen süreçte hücum oyununu ortaya koyacaklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Ankaragücü, Süper Ligin 25. haftasının kritik maçında, Hes Kablo Kayserispor ile deplasmanda 0-0 berabere kalırken, 11 yıl sonra yeniden sarı-lacivertli ekibin başında bir maça çıkan Teknik Direktör Hikmet Karaman, umutlu konuştu. Karaman, zor bir maçtan 10 kişi kalmalarına rağmen berabere ayrıldıklarını belirtip, “75 dakika boyunca 10 kişi oynadık. Takımın mücadelesi, isteği, kulübede beni heyecanlandırdı ve umutlandırdı” dedi.
Takım anlayışını teknik anlamda değiştireceklerini ve geliştireceklerini dile getiren Karaman, gol atma konusunda, hücum oyununu ortaya koyacaklarını dile getirdi.
Teknik anlamda önlerindeki süreci iyi çalışıp, takımın oyun anlayışını geliştireceklerini ifade eden Karaman, şunları söyledi:
“Daha fazla gol üreten, geçiş oyununu iyi oynayabilen, hücum oyununu iyi oynayan, top kaybında da presi iyi yapan, topa sahip olan bir takım olmak istiyoruz. Oyunu da otomatik hale getirmek istiyoruz. Kayserispor’un kalesinde Doğan’ı görmek beni duygulandırdı. 16 yaşında iken onu ben aldım. Geleceğin önemli kalecisi olacak.”

GALİBİYET HASRETİ 4 MAÇA ÇIKTI

Hes Kablo Kayserispor’la 0-0 berabere kalan MKE Ankaragücü, büyük kısmını 10 kişi oynadığı maçta puan almayı başarırken, sarı-lacivertli ekibin galibiyet hasreti 4 maça çıktı.
Sarı-lacivertliler, teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde verdiği ilk sınavında alt sıraları oldukça yakından ilgilendiren bir maça çıktı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Michal Pazdan’ın kırmızı kart görmesiyle Ankaragücü 10 kişi kaldı.
Kümede kalma yarışında doğrudan rakibi olan Hes Kablo Kayserispor karşısında golsüz beraberlik elde eden sarı-lacivertliler, 3 hafta sonra da puanla tanıştı. Ankaragücü puanını 19’a çıkarırken, Hes Kablo Kayserispor ise puanını 25’e yükseltti.
Ankaragücü’nün tecrübeli kalecisi ve kaptanı Korcan Çelikay, kaleyi Fredrich’ten devraldıktan sonra en iyi maçlarından birini oynadı. Rakip forvetlere gol imkanı tanımayan Korcan, alınan bir puanın mimarı oldu.

YENİ RAKİBİ ÇAYKUR RİZESPOR

Ankaragücü, Süper Ligin 25. haftasında yine kritik öneme sahip maçta Çaykur Rizespor ile kendi sahasında karşılaşacak. MKE Ankaragücü’nün teknik direktörlüğüne 4. kez gelen Hikmet Karaman, sarı-lacivertli takımın başında 11 yılı aşkın süre sonra ilk maçında, geçmiş dönemlerde çalıştığı Kayserispor’a rakip olurken, bu haftaki müsabakada yine daha önce görev aldığı takımlardan biri olan Karadeniz temsilcisine karşı mücadele edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!