Takım bütünlüğü başarıyı getirir

Güncelleme Tarihi:

Takım bütünlüğü başarıyı getirir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2021 00:44

Ligin güçlü ekiplerinden Atakaş Hatayspor karşısında değerli bir galibiyet aldıklarının altını çizen tecrübeli çalıştırıcı, “Birlik ve beraberliğimizi devem ettirmek istiyoruz. 3-4 oyuncuya ihtiyacımız var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 17. haftasında konuk ettiği Atakaş Hatayspor’u 3-1 yenen Gençlerbirliği’nde, moraller yerinde. 19 puana ulaşan kırmızı-siyahlılar, sıralamada 16. basamağa çıkarken, tehlike hattından biraz daha uzaklaştı.
Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, takvimin sıkışık olduğu dönemde, zorlu bir süreçten geçtiklerini belirtip, önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Kaplan, güçlü bir ekibe karşı kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
“19 puan yaptık, bu ayrıca bizi mutlu etti. Ligimizin iyi takımlarından birini yendik. Çok önemli bir galibiyet aldık. Penaltı kararlarının doğruydu. Hakemler iyi bir maç yönettiler, tebrik ediyorum. Bütün oyuncularımı kutluyorum. Galibiyet camiamıza, başkanımıza armağanımız olsun. Bu, 2021 yılındaki ilk galibiyetimiz oldu.”

SAHADA ÜRETKEN BİR EKİP VARDI

“Takım içerisinde güzel bir birlik beraberlik ortamı var. Bu birlik beraberliğimizi devam ettirmek istiyoruz. Özellikle bazı oyuncularımızın performansı bizi daha da mutlu ediyor. İnşallah bundan sonra daha iyi bir Gençlerbirliği izlettiririz. Zorlu maçlar oynuyoruz. Bazı oyuncularımızı sakatlık, ceza ve karantina nedeniyle kullanamıyoruz. Hatay maçında, Stancu sakatlığı, Murat cezası, H.İbrahim de karantinada olduğu için oynamadı. Berat’ta aramızdan ayrılmıştı. Berat’ın gitmesinden dolayı orta sahada bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak diğer arkadaşlarımız bunu yaptıkları güzel işlerle kapatıyorlar. Üreten bir Gençlerbirliği vardı. 3 gol, 3 puan bizi mutlu etti.”

BURADAN YENİ OYUNCULAR ÇIKACAK

“Berat’ın transferi hem kendisi hem de Trabzonspor için hayırlı olsun. Berat çok karakterli, çok da iyi bir oyuncu. Gençlerbirliği için bir değerdi ama onun gibi değerler yine elimizde var. Gençlerbirliği’nden daha önce de böyle genç oyuncular çıktı, büyük takımlara gitti. Berat’ın Trabzonspor tercihi, kendi tercihiydi. İsteyen başka kulüplerimiz de vardı. Bir an önce Berat’ın yerini kapatmak istiyoruz. 3-4 takviye yapmak istiyoruz. Üçüncü, ikinci bölge ve kenar oyuncusu düşünüyoruz. Savunmanın ortasına da bir transfer gerekebilir.”

MAÇ ANINDA BÖYLE DURUMLAR OLUR

“Ayite, oyundan çıkarken bir tepki gösterdi. Maçın heyecanı içinde böyle şeyler olabilir. Geçen hafta sakatlığı vardı, Rize’ye götürememiştik. Maç öncesi de onunla konuştuk. ‘70. dakikaya kadar idare et’ dedik. O da iyi oynadı. Sonrasında bir yorgunluk hali belirdi. Biz de kenara aldık. Her oyuncu sahada kalmak ister, kimi oyundan çıkarırsanız biraz bozulur. O da bir gerginlik yaptı. Biz ona saygı duyuyoruz. Sonrasında sarıldık, öpüştük, aramızda herhangi bir problem yok. Bütün oyuncular bizim oyuncularımız. Girenin çıkanın birbirine saygı duyacağı bir ortam oluşturmak istiyoruz. Elimizdeki genç ve tecrübeli oyuncularla iyi bir takım olduğumuzu düşünüyoruz. Biz iyi bir aileyiz.”

SEYİRCİ OLMAYINCA AVANTAJ KALKIYOR

‘Süper Ligin 18. haftasında Galatasaray’a konuk olacağız. Büyük bir camia, zor bir deplasman. Son maçlarında Konyaspor’a kaybettiler. Bizimle oynayacakları karşılaşma, onlar için dönüm maçı olacaktır. Biz oraya pes etmeye gitmeyeceğiz. Ortada bir 3 puan var biz de ona talibiz. Çünkü taraftarın olmadığı bir ortamda iç veya dış saha diye bir şeyin avantajı yok. Hem iyi oynamak hem de puan almak istiyoruz.”

Takım bütünlüğü başarıyı getirir


MOTTA VE SİO İLKİ YAŞADI

Haberin Devamı

Hatayspor engelini 3-1’lik skorla geçen Gençlerbirliği’nde Paraguaylı orta saha oyuncusu Piris da Motta kariyerinde ilk kez bir maçta 2 gol attı.
Sezon başında Brezilya’nın Flamengo takımından kiralık olarak Gençlerbirliği’ne katılan Motta, Hatayspor karşısında kazanılan 2 penaltı atışını da gole çevirdi. 26 yaşındaki oyuncu kariyerinde ilk kez bir maçta 2 gol birden attı.
2013 yılında profesyonel liglerde oynamaya başlayan Motta, Gençlerbirliği’ne gelene kadar toplamda 6 gol atabilmişti.
Motta, kariyerindeki son golünü 2016’da atmıştı. Paraguaylı futbolcu yaklaşık 5 sene sonra bir gol sevinci yaşadı.

SONUNDA GOLÜ HATIRLADI

Gençlerbirliği’nin suskun golcüsü Giovanni Sio, bu sezon ilk golünü atmayı başardı. Geçen sezon 10 gol atan Sio, bu sezon ligdeki ilk golünü 17. haftada bulabildi. Golden sonra sarı kart gören Sio, cezası nedeniyle Galatasaray maçında oynayamayacak. Sio’nun bundan önceik 3 golü VAR kararları sonucu iptal edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!