Tabelada Anadolu dillerde Tandoğan

Güncelleme Tarihi:

Tabelada Anadolu dillerde Tandoğan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2015 01:18

Kentin simge meydanlarından Tandoğan’ın, 4 ay önce ‘Anadolu Meydanı’ olarak değiştirilen ismine vatandaş halen alışamadı. Büyükşehir, yollardaki ve Ankaray’daki tabelaları değiştirdi. Ancak Başkentliler, tabelada Anadolu yazmasına rağmen ‘Tandoğan’ demeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz nisan ayında aldığı kararla şehrin simge meydanlarından Tandoğan Meydanı’nın adı ‘Anadolu Meydanı’ olarak değiştirildi. Ancak aradan 4 aylık bir süre geçmesine rağmen Ankaralılar, meydanın yeni ismine alışamadı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri Anadolu Meydanı’na çıkan tüm yollardaki ve Ankaray istasyonundaki tabelaları değiştirmesine rağmen, meydandaki büfe, eczane, taksi durağı banka şubeleri, otoparklar ve çeşitli dükkanlar halen ‘Tandoğan’ ismini kullanmaya devam ediyor.
Ankara Hürriyet, eski adıyla Tandoğan ve yeni adıyla Anadolu Meydanı olarak anılan bölgede vatandaşların ve esnafın isim değişikliği hakkındaki görüşlerini sordu.

DÜKKANLAR İSİM DEĞİŞTİRMEDİ

Anadolu Meydanı’ndaki Eczane Tandoğan, meydanın adının değişmesine rağmen isim değişikliğine gitmeyen dükkanlardan biri oldu. Eczane yetkilileri, isim değiştirmeyi de düşünmediklerini açıklayarak, “İsmi değişse de herkes Tandoğan olarak burayı tarif ediyor” ifadelerini kullandı. Eczanenin hemen yanındaki Tandoğan Otopark’ın işletmecisi de otoparkın ismini değiştirmek istemediğini belirterek, “Burası yıllardır Tandoğan olarak biliniyor, akıllara öyle kazındı. Zorunlu olmadığı sürece değişiklik yapmam” dedi. Anadolu Meydanı yakınlarındaki birçok bankanın girişinde de halen ‘Tandoğan Şubesi’ yazısının yer alması dikkat çekiyor.

SORSALAR KİMSE BİLMEZ

Haberin Devamı

Dögol Caddesi’nde yer alan Tandoğan Silah yetkilileri de dükkanlarında isim değişikliği yapmayı düşünmediklerini belirtti. Anadolu Meydanı ismini hiç kimsenin benimseyemediği belirten dükkan çalışanları, “Burayı tarif ederken hiç kimse Anadolu demiyor, halen Tandoğan olarak anılıyor, vatandaş alışamadı” diye konuştu.
Tandoğan Kültür Taksi Durağı da ismini değiştirmeyeceğini açıkladı. Durak çalışanlar, “Burası 25 yıllık bir taksi durağı ve bu isimle bir imajı var. Değiştirmek gibi bir niyetimiz yok. Adres sorarken de bize hiç kimse Anadolu Meydanı diye sormuyor. Sorsalar ne taksiciler ne de dolmuşçular bilemez çünkü herkes Tandoğan diye hatırlıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

İSTASYONDA DEĞİŞTİ VAGONDA DEĞİŞMEDİ

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi’nin aldığı isim değişikliği kararını Ankara Valiliği’nin onaylamasının ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehrin çeşitli noktalarındaki Tandoğan Meydanı yazılı yol tabelalarını ‘Anadolu Meydanı’ olarak değiştirdi. Ankaray’ın Tandoğan durağındaki tabelalar da ‘Anadolu’ olarak yenilendi. Ancak vagonların içindeki Ankaray ağını gösteren işaretlerde halen Tandoğan yazısının yer alması yolcuların kafasını karıştırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!