Sütü kesilen anneye akupunktur

Güncelleme Tarihi:

Sütü kesilen anneye akupunktur
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 14:48

31 yaşında yaptığı doğumun ardından ikinci gün sütü kesil Tuğba Sedef, bebeğini beslemekte sorun yaşamaya başladı. Anneye uyguladıkları akupunktur seansı ile süt salgısının artırıldığını belirten Uzman Dr. Buğra Buyrukçu bebeğin beslenme sorununun ortadan kalktığını söyledi.

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre anne sütü almayan çocuklarda ölüm oranlarının, alanlara göre 8 kat fazla olduğunu ve bu yüzden her yıl 1.5 milyon çocuğun hayatını kaybettiğini belirten Dr. Buğra Buyrukçu, anne adaylarının doğum sonrası en çok endişe ettiği konulardan birinin ‘sütün kesilmesi’ olduğunu kaydetti. 31 yaşındaki hastası Tuğba Sedef’in de doğumun ikinci günü bu sorunla karşı karşıya kaldığını ifade eden Dr. Buyrukçu, “Akupunktur kurtuluş yolu oldu. Anne sütü gelmeyen veya az gelen kadınlara akupunktur ve fitoterapinin yanı sıra anne sütünü arttırdığı bilimsel olarak kanıtlanmış çaylar ve doğal yöntemlerle süt salgılamasını arttırmak mümkün” dedi. Anne sütünün, gerçek bir mucize olduğunu söyleyen Dr. Buğra Buyrukçu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

İLAÇ KULLANMAYIN

Anne sütü bir insanın sağlıklı yaşamı için gerekli olan en önemli besindir. Yapılan tüm araştırmalarda anne sütünün bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kanser gibi zor hastalıklara karşı vücut direncini arttırdığı ortaya çıkmıştır. Bebek için gerekli olan bütün besinleri içinde barındıran, bebekleri hastalıklardan koruyan, bebeğin sadece bedensel değil, ruhsal gelişimine de katkıda bulunan anne sütü en az bir yaşına kadar verilmeye devam edilmelidir. Ancak ne yazık ki bazı annelerimiz çeşitli nedenlerle doğumdan sonra bu mucizeden bebeklerini mahrum bırakmaktadır. Genellikle annenin sütünün tamamen veya kısmen kesilmesi sonucu bebek emzirilememekte bu da sadece bebeği değil, anneyi de olumsuz etkilemektedir. Bu noktada annelere önerimiz paniğe kapılmadan, yabancı hiçbir ilaç kullanılmadan, doğal yöntemlerle çare aramalarıdır. Akupunktur da bu yöntemlerden en etkilisidir.

ARTIRAN DİĞER BESİNLER

Anne sütünü artırmak için sarımsak önemli bir besin. Bir bardak sıcak süt içinde üç diş sarımsak ezilerek 10 dakika kaynatılır ve soğuduktan sonra içilir. Kabak, fasulye, ıspanak, pazı, kuşkonmaz, kırmızı mercimek ve havuç süt üretimini arttıran besinlerdir. Ancak bunları 10 dakika haşlayarak pişirmek gerekir. Sabahları bir kase keçi sütü içine yulaf lapası konup, bunun içine ceviz ve çiğ badem parçaları konup, bir de dere otu eklendiğinde çok iyi süt yapıcı bir besin olarak karşımıza çıkar. Rezene, anason ve kimyon çekirdeğinden hazırlanan çayları günlük olarak 3-5 fincan tüketmek çok etkili olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!