Sürecin sonunda güçlü döneceğiz

Güncelleme Tarihi:

Sürecin sonunda güçlü döneceğiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2020 09:58

Genç ve deneyimli isimlerle, birbirini tamamlayan bir ekip olduklarını belirten Volkan, “Ligin ikinci yarısında çıkışa geçmiştik. Sezona ara verilmeseydi, o yükselişin sonunda hedeflediğimiz noktaya ulaşabilirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Halkbank Erkek Voleybol Takımı’nın oyuncularından Volkan Döne, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle evde kaldığını, sürecin sonunda kısa zamanda yeniden hazır hale geleceklerine inandığını belirtti.
Milli voleybolcu, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle liglere ara verilmesinin ardından yaşanan süreci değerlendirip, şunları söyledi:
“Umuyorum ki bu süreç en kısa sürede normale dönecek, ülkemiz gibi biz de kaldığımız yerden devam edeceğiz. Takımımızın birlik ve beraberliği, gücü, uyum sorunu yaşamamızın önüne geçecek, tıpkı ülkemiz gibi. Hocalarımızın bizi en kısa zamanda geri dönecek şekilde hazırlaması birçok sorunu çözecek. Çok kısa zamanda hazır hale geliriz. Türkiye ve Halkbank’ın gücü sorunları aşmaya yeter. İyi mücadele ettik anca bazı karşılaşmaları şanssız bir şekilde kaybettik. 2. yarıda eksik yönlerimizi giderip performansımızı üst seviyelere çıkardık. Sezon devam etseydi, bu çalışmaların meyvesini alıp başarılı olacağımıza inancım tamdı. Gençler, tecrübeliler, yabancı oyuncularla birbirini tamamlayan bir takımız. Arkadaş ortamı, aile ortamı çok güzeldi, herkes birbirine yardımcı olmanın gayretindeydi.”

AVRUPA LİGİ FİNALİ UNUTULMAZ

Voleybola ilkokul üçüncü sınıfta iken başlayan Volkan, bu oyunun libero diye tabir edilen kilit oyuncularından. Memleketi Rize’nin tüm özelliklerini voleybola adapte eden tecrübeli isim, sert, cesur ve gözü kara. Aktif sporculuğu bıraktığında da voleybolun içinde kalmayı planlayan Volkan, bugün ve gelecek planları ile ilgili olarak şöyle konuştu:
“Türkiye’de birçok takımda oynadım, yolum sezon başında Halkbank ile kesişti. Bu süreçte, zorlu, çekişmeli, heyecanlı maçlar oynadım ancak Türkiye’ye şampiyonluğu getiren Belarus ile karşı karşıya geldiğimiz Altın Avrupa Ligi finali benim için çok özeldir.
Halkbank, her Türk voleybolcusunun oynamak istediği, Türkiye’nin güzide kulüplerinden. Sporcuya en iyi imkanı sağlamaya çalışan, başarı odaklı hedefleri olan büyük bir kulüpte olmak elbette benim için de gurur verici. Hedeflerime ulaşmak, şampiyonluklar kazanmak için tercihim Halkbank’tan yana oldu.”

REKABET SİZİ BAŞARIYA ULAŞTIRIR

“Halkbank’taki ilk sezonunum enteresan geçti. Sezonun ilk yarısında iyi mücadele ettik ancak kimi karşılaşmaları şanssız bir şekilde kaybettik. 2. yarıda eksik yönlerimizi gidermek adına daha fazla çalışarak, adaptasyonumuzu sahaya ve skora da yansıttık. Performansımızı üst seviyeye çıkarmıştık. Sezon devam etseydi bu çalışmaların meyvesini alıp başarılı olacağımıza inancım tamdı. Takımdaki iki libero da tecrübeli isimler. Rekabet edeceğim kişinin benim gelişimime fayda sağlaması lazım. Bu yüzden, Hasan Yeşilbudak ile aynı pozisyon için mücadele etmek beni olumlu etkiliyor, geliştiriyor. Onunla birlikte oynadığım için çok şanslıyım, hem abilik, hem kardeşlik yapabilen ender insanlardan”

GELECEK ADINA ÇOK UMUTLUYUM

“Türk erkek voleybolunun geleceğine umutla bakıyorum. Kalite yüksek ve Avrupa’da derecelerin alınmaya başlanması bunu gösteriyor. Her yıl üstüne katıp ilerleme söz konusu ve yetenekli oyuncuların kendilerinden öncekileri geçeceğine inanıyorum. Bu anlamda alt yapı çok önemli. Alt yapılar, geleceğin şekillendirileceği, hayata dair her şeyin öğretildiği, düzenli disiplinli çalışma gerektiren önemli yerler. Eğer alt yapımız iyi olursa, yurt dışında daha çok söz sahibi oluruz. Halkbank da alt yapısında başarılı genç ve yetenekli oyuncuları yetiştirip A Takım seviyesine getirip onlara şans verme ayrıcalığına sahip. Bu yüzden Halkbank alt yapısındaki gençler çok şanslı.”
Ankara çok özel ve güzel. Bu güne kadar yaşadığım şehirler arasında ulaşımı kolay, imkanları, fazla rahatça yaşanılabilecek güzel bir şehir. Tek eksiği denizin olmayışı. Bana, Atatürk’ü, TBMM’yi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu çağrıştırıyor.
“Koronavirüs salgını nedeniyle lige ara verildi. Zorlu süreçte öncelikle evde kalıyorum ve yetkililerin verdiği talimatlara harfiyen uyuyorum. Çocuklarıma daha fazla vakit ayırıyorum. Antrenörlerimizin verdiği antrenman programını yerine getirip, mental olarak kendimi güçlü tutuyorum.”

Sürecin sonunda güçlü döneceğiz

ADALET KONUSUNDA YAZMAK İSTERDİM

Haberin Devamı

Takım arkadaşları da Volkan’a bazı sorular sorup, cevaplamasını istedi.
Faik: Milli duyguları yüksek bir oyuncusun. Geçen yaz ilk kez milli formayı giydin. Hislerini anlatır mısın?
-Voleybola başladığımda ilk hayalim, Ay-Yıldızlı formayı giymekti. Rabbim bana bunu 32 yaşında nasip etti. Hayallerimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Milli duyguyu herkesin yaşamasını, ülkesi için mücadele etmesini, bu duyguyu tatmasını çok isterim.
Hasan: Hangi şarkının sözlerini yazmak isterdin? Bir yazar olsaydın hangi kitabı sen yazmak isterdin?
-Aklımda şarkı sözü yazmak yok. Yazsaydım, Fesupanallah’ı yazardım. Adaletle ilgili kitabın da yazarı olmak isterdim.
Seganov: Neden diz çökmeden oynuyorsun?
-Diz çökmeden oynamıyorum. Ben sadece gerektiğinde diz çökerim!
Abdullah: En isyankar oyuncu kimdir?
-Abdullah Çam
Bahov: Savunmanla ilgili ne düşünüyorsun?
-Takımdakiler bir şey düşünmeme izin vermeden gerekeni yapıyorlar!
İbrahim: “Bir şekilde” ifadesi sana ne anlatıyor?
Bana anlattığı tek şey ‘İbrahim Emetus’tur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!