Süper lisans çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Süper lisans çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2019 15:48

Ligin başlamasına kısa bir süre kala, Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin lisans başvurusu, kiralama işi uzayan Eryaman Stadı’nın tahsis yazısı ve güvenlik sertifikası konusundaki gecikmeden dolayı bir sonraki toplantıya kaldı.

Haberin Devamı

Süper Lig’den 2, TFF 1. Lig’den 5 ve TFF 2. Lig’den 11 kulüp daha Ulusal Kulüp Lisansı alma hakkı elde etti. TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında değerlendirmelerde bulundu. En üst 3 lig olan; Süper Lig, TFF 1. Lig ile TFF 2. Lig’deki kulüplerin yapmış olduğu başvurular; sportif, altyapı, personel, hukuki ve mali kriterlere göre incelendi. Süper Lig’den Sivasspor ve Gazişehir Gaziantep, TFF 1. Lig’den Adana Demirspor, F.Karagümrük, Hatayspor, Keçiörengücü ile Ümraniyespor, TFF 2.Lig’den Afjet Afyonspor, Amed Sportif Faaliyetler, BAK Spor, Gümüşhanespor, Kahramanmaraşspor, Kastamonuspor 1966, 1922 Konyaspor, Manisa BŞB, Samsunspor, Sarıyer ve Tuzlaspor, verilen süre içerisinde eksiklerini tamamlayıp, Ulusal Lisans almaya hak kazandı. Başkentin Süper Lig'deki temsilcileri Ankaragücü ve Gençlerbirliği ise ikinci toplantıda da lisansına kavuşamadı.

YENİDEN TOPLANTI YAPILDI

İki kulübün maçlarını oynadığı Eryaman Stadı’nın kiralama işleminin uzun sürmesinin ardından, stat tahsis yazısı ile güvenlik sertifikasının TFF Lisans Kurulu toplantısına yetişmediği için, lisans alamadıkları öğrenildi. Futbol federasyonu yetkililerinin Galatasaray ile Akhisarspor arasında oynanan Süper Kupa maçında, Eryaman Stadı’ndaki eksikleri bir kez daha gözden geçirip, rapora döktükleri, bununla ilgili olarak; bakanlık, genel müdürlük ve kulüp temsilcilerinin dün toplantıda bir araya gelerek, çözüm konusunda çalışma yaptıkları belirtildi.
TFF Kulüp Lisans Kurulu, kalan diğer kulüplere para cezası ve ikinci bir 30 günlük ek süre verdi. TFF Lisans kurulunun ilk toplantısında Başkent ekiplerinden, Etimesgut Belediyespor, Hacettepe Spor Kulübü, ulusal lisanslarını almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!