Süper Lig yolunda planlamayı yaptık

Güncelleme Tarihi:

Süper Lig yolunda planlamayı yaptık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2021 00:04

Kırmızı-siyahlı ekipte daha önce uzun yıllar görev yapan ve başkan Niyazi Akdaş’ın ekibinde yeniden Beştepe’ye dönen asbaşkanlardan Muammer Akyüz, “Uzun vadeli sürdürülebilir başarı için kolları sıvadık” diye onuştu.

Haberin Devamı

Yeni Futbol sezonunda TFF 1. Lig’de mücadele edecek Gençlerbirliği’nin asbaşkanı Muammer Akyüz, kulübü tekrar Süper Lig’e çıkartmak için gerekli alt yapı hazırlıklarına başladıklarını söyledi.
Kırmızı-siyahlı ekipte daha önce uzun yıllar görev yapan ve yeni başkan Niyazi Akdaş’ın ekibinde yeniden Beştepe’ye dönen asbaşkanlardan Muammer Akyüz, uzun vadeli sürdürülebilir başarı için kolları sıvadıklarını dile getirip, “Yönetim kurulu toplantısının ardından görev dağılımını gerçekleştirdik. Yeni başkan Niyazi Akdaş başta olmak üzere hepimiz elimizi taşın altına koyduk. Kulübümüzü hak ettiği yere taşımak amacıyla görev üstlendik. Taraftarımız ve delegemizin bu yönetime gösterdiği güven ile teveccüh, sorumluluğumuzu bir kat daha arttırmakta. Kulübümüzü içinde bulunduğu durumdan çıkartmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Süper Lig yolunda planlamayı yaptık


BİR YIL SONRAKİ GENEL KURUL ÖNEMLİ

Yönetimin öncelikli hedef olarak bir yıl sonra yapılacak olağan genel kurul belirlediğini vurgulayan Akyüz, şöyle konuştu:
“Yapılması gereken ilk iş, kulübün mevcut durumunun fotoğrafını çekmek, yeni sezon takımını kurmak için sportif direktör ve teknik direktör seçimlerini yapmaktı. Bu çalışmalarda sona geldik. Diğer öncelikleri de şöyle sıraladık. Kulübün bize göre büyük olan borçlarını azaltmak ve sürdürülebilir bir finansman durumuna getirmek. Bozulmuş olan kulübün kurumsal yapısını yeniden ideal bir yapıya oturtmak. Kulübün ana tüzüğünde de bulunan kulüp yönetim organlarından yönetim kurulunun yanında divan, denetim ve disiplin kurulu gibi kurullara tam işlerlik kazandırmak. Bu sayede, görev alan tüm Gençlerbirliği sevdalılarının kulübe katkılarını sağlamayı ve aidiyet duygularının artırılmasını amaçlamaktayız.”

BU BAŞARI İÇİN ORTAK ÇABA GEREKİYOR

“Şeffaf bir yönetim anlayışı oturtmaya çalışıyoruz. Hedefimiz, uzun vadeli ve sürdürülebilir başarıyı yakalamak. Bize göre, ‘Ne olursa olsun bu sezon Süper Lig’e çıkalım’ anlayışı kısa zaman önce yaşadığımız başarısızlık ve hayal kırıklıklarının benzerlerine sebep olabilir. Bu hedefin, yapısal ve finansal temellerin sağlamlaştırılması ile mümkün olduğuna inanıyoruz. Önceliğimiz tekrar Süper Lig’e çıkmak. Bu yolda, Ankaralı siyasetçiler ile iş insanlarından destek bekliyoruz. Bahsettiğimiz bu başarı programı, yalnızca başkan ve yönetimimizin tek başına yapacağı bir iş değil. Bu başarı, yönetimimizin yanında taraftarlarımızın, yerel yönetimlerimizin, özellikle de Ankaralı siyasetçilerimizin ortak çabası ile olacak. Tabii ki bu arada spor basınının da katkılarına çok daha fazla ihtiyaç duyacağız. Dünyadaki şehirlerin en önemli marka yüzlerinden biri, o şehirlerin futbol kulüpleridir. Başarılı bir futbol kulübünün bulunduğu şehrin ekonomisine, sosyal yaşamına, turizmine, kısacası marka değerine çok fazla katkı yapacağı unutulmamalı. Onun için başta siyasetçilerimizin, belediye başkanlarımızın, iş insanlarımızın ve tüm Ankaralıların, Cumhuriyetin bir simgesi olan Gençlerbirliği’ne katkı sağlamalarını bekliyoruz.”

Haberin Devamı

SEFA’NIN YENİ ADRESİ SİVASSPOR

Haberin Devamı

Gençlerbirliği 2020-2021 sezonunu Süper Lig’e veda ederek tamamlarken, sözleşmesi sona eren oyuncular, kendilerine Süper Lig’den kulüpler bulmaya devam ediyor.
Kırmızı-siyahlı ekibin kanat oyuncularından Sefa Yılmaz’ın da Süper Lig temsilcisi Demir Grup Sivasspor ile anlaştığı belirtiliyor. Daha önce de Portekizli futbolcu Daniel Candeies, Aytemiz Alanyaspor ile sözleşme imzalamıştı. Mukavelesi biten diğer bir isim olan Bogdan Stancu ise TFF 1. Lig’in yeni takımlarından Eyüpspor ile kontrat yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!