Süper Lig onurunu birlikte yaşıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Süper Lig onurunu birlikte yaşıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 16:47

Sarı-lacivertli ekibin Futbol Koordinatörü Emre Yıldız ise yönetim kurulunun, özellikle Ankara’da yaşayan gençleri Ankaragüçlü yapmak gibi bir misyonu olduğunu belirtip, “Hepinizi, Ankaramızın markası Ankaragücü’ne sahip çıkmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, Futbol Koordinatörü Emre Yıldız ve Yardımcı Antrenör Ahmet Pektaş, Yaşamkent Şener Çakmak Eğitim Kurumları’nda öğrencilerle bir araya geldi.
Sinevizyon ile Ankaragücü tarihi ve şampiyonluk hikayesinin de gösterildiği söyleşide Teknik Direktör Mustafa Dalcı, öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.
Öğrenciler ile bir araya geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Mustafa Dalcı, “Hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum. Sizlerle birlikte olmak da benim için ayrı bir güzellik. 1910 yılında kurulan böylesine büyük bir camiada görev yaptığım gururluyum ve mutluyum. Ankaragücü’nü Süper Lig’e taşımanın onurunu hep birlikte yaşıyoruz” diye konuştu.
Öğrencilere önerilerde de bulunan Dalcı, “Hayatın her anında eğitimin ne kadar önemli olduğunu unutmayın. Yaşadığınız süreç boyunca önünüze sürekli engeller çıkabilir. Hayalleriniz ve hedefleriniz ne olursa olsun asla mücadele etmeyi bırakmayın, asla vazgeçmeyin. Çünkü sizler bu güzel ülkenin geleceğisiniz. Tüm güzellikleri örnek alıp, kendinizi sürekli geliştirmek için çalışmalısınız” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİYE İMZALI FORMA HEDİYE ETTİ

Söyleşide, doğum gününün mutluluğunu yaşayan Ada Çelik isimli öğrencinin doğum gününü kutlayan Mustafa Dalcı, Ada Çelik’e futbolcuların imzaladığı formayı hediye etti.
Zorlu bir sürecin sonunda Ankaragücü’nü hedefe ulaştırdıkları için mutlu olduğunu ifade eden Futbol Koordinatörü Emre Yıldız ise şunları söyledi:
“Sizler ülkemizin geleceğisiniz. Burada sizinle olmak bizim için çok önemli ve ayrıca çok da keyifli. Biz gelecek nesillere Ankaragücü bilincini anlatmak için bu yıl birçok faaliyette bulunduk. Harf tabloları, kadın ve çocuk taraftarlarımız için ücretsiz maç bileti, okul ziyaretleri gibi faaliyetleri gerçekleştirerek, bu şehirde yaşayanlara Ankaragüçlülük bilincini aktarmaya çalıştık. Yönetim kurulumuzun, özellikle Ankara’da yaşayan gençleri Ankaragüçlü yapmak gibi bir misyonu var. Bizler, sizlerden bu konuda destek bekliyor, Ankaramızın markası Ankaragücü’ne sahip çıkmaya davet ediyorum.”

SÜPER LİG İÇİN HAVUZ DAHA DA GENİŞ

Yıldız, gelecek sezon mücadele edecekleri Süper Lig’deki yapılanma ile ilgili yürütükleri çalışma konusunda da bilgi verip, şöyle konuştu.
“Ankaragücü, 2 kez küme düştü. İnsanlarda bunun bir tedirginliği mevcut. Fakat şunu söyleyebilirim, Süper Lig’e için takım kurmak, 1. Lig’de takım kurmaktan çok daha rahat. Çünkü iyi bir oyuncu alt lige gelmeyi, orada oynamayı çok istemiyor. İkna etmek zor oluyor. Ancak Süper Lig için daha geniş bir havuz var. Bu hafta gelecek ve gidecek oyuncular belirlenecek. Geçen sezon kiralık olarak kadroda yer alan Owusu, büyük ihtimalle aramızda olmayacak. Transfer anlamında anlaştığımız oyuncular var ancak bu isimleri şu an için veremem. Çünkü, isim açığa çıkınca piyasası artıyor ve kulübe zararı oluyor. Teknik direktörümüz Mustafa Dalcı ile başkanımız Faruk Koca arasındaki görüşmede transferlerle ilgili durum daha da netleşecek. Yeni sezon kampı başladığında takımın yüzde 80’i tamamlanmış olacak. Yüzde 20’lik kısmı da sonraki süreçte takıma bakarak oluşturacağız. Son dönemde “çilek” transfer söylemi çok kullanılıyor. Ben bunu kullanmayı sevmiyorum. Çok abartılı ve popülist geliyor. Yıldız oyuncular önemli bir maliyetle geliyor genelde hepsi 3 yıllık kontrat istiyor. Türkiye’ye gelmeyi kariyer riski olarak görenler var. Bu tarz transferlerde kulübün altına dinamit koymuş gibi oluyorsunuz. Önemli olan doğru transferi yaptığını hissetmek. Mustafa Dalcı’nın sözleşmesi devam ediyor. Onun için şu an en kolay şey bırakmak. Ama o bıraksa bile başkan onu bırakmaz. Ben başkanın terazisini biliyorum. Mustafa hoca takımı şampiyon yaptı ve başkanımız da hocanın donanımına inanıyor.”
Sık sık Ankaragücü sloganlarının atıldığı söyleşinin sonunda öğrenciler, teknik heyet ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

YENİ ZORLUKLARA HAZIRIM

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün, Yunanistan’ın Panathinaikos takımından transfer ettiği Tasos Chatzigiovanis, “Ankaragücü kulübü üyesi olmaktan gurur duyuyorum” dedi.
Yunanistan Milli Takımı’ndan özel izin alarak Ankaragücü ile sözleşme imzalamak için Ankara’ya gelen Tasos, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Tasos, “Harika işler yapmanın tek yolu, yaptığınız işi sevmektir. Bu yüzden Ankaragücü üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Bir sonraki bölümüm için hazırım. Yeni zorluklara hazırım. Şimdi başlayacak olan bu yolculuğa hazırım. Aileme, kız arkadaşıma, aile gibi olan arkadaşlarıma ve tabii ki her zaman yanımda olan menajerim Paschalis Tountouris’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ANKARAGÜÇSÜZ BİR ANKARA DÜŞÜNÜLEMEZ

Ankara eski Milletvekili ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’yı Beştepe’de ziyaret ederek, elde edilen şampiyonluğu kutladı.
Ankaragücü’nün şampiyon olmasından duyduğu mutluluğu ifade eden koyu Ankaragücü taraftarı olan Aylin Nazlıaka, “Ankaragüçsüz bir Ankara, Ankara’sız bir Ankaragücü düşünülemez. Ankara’mızın en önemli marka değeri sonunda hak ettiği Süper Lig’e döndü. Çok mutluyuz. Artık Şampiyonlar Lig’i gibi daha büyük hedefler bekliyoruz” diye konuştu.
Başkan Faruk Koca, nazik ziyaretlerinden ötürü konuklarına teşekkür etti.

Haberin Devamı

YILDIZLAR ÇEYREK FİNALDE

Elit U16 Gelişim Ligi play-off turu son 16 maçında, Altay ile karşılaşan Ankaragücü, rakibini 2-1 yendi.
Kütahya’da oynanan müsabakanın normal süresi 1-1 sona erdi. Uzatma dakikalarında ikinci golü bulan Başkent ekibi turu kaptı.
Sarı-lacivertlilerin gollerini Sirozhiddin Astanakulov ve Şammas Can Eğritaş attı. Ankaragücü çeyrek finalde Trabzonspor ile karşılaşacak.
Ankaragücü’nün amatör branşlardaki atılımları sürüyor. Sarı-lacivertli kulübün U-17 güreş takımı, serbest ve grekoromen sitilde, Gençlik Kupası Ankara takım birinciliğini kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!