Su altının kahramanları

Güncelleme Tarihi:

Su altının kahramanları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2019 15:07

Ankara İtfaiyesi bünyesinde kurulan Su Altı Arama Kurtarma Timi, boğulmalar başta olmak üzere çeşitli olaylarda arama kurtarma görevini icra etmek için Kesikköprü Baraj Gölü’nde zorlu eğitimlerden geçiyor.

Haberin Devamı

Kesikköprü Barajı’nda dalış eğitimlerini sürdüren Ankara İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma Timi, 1997 yılından bu yana ülkedeki tüm su altı arama kurtarma faaliyetlerinde yer alıyor. Ankara İtfaiyesi’nin yetiştirdiği 20’ye yakın ilin su altı arama kurtarma ekibi de bulundukları yerlerde su altı arama ve kurtarma faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Su Altı Arama ve Kurtarma ekibi olarak tatlı su barajlarında görüş olanağı en iyi durumda bulunan Kesikköprü Barajı’nda peş peşe dalışlar gerçekleştirdiklerini aktaran ekip amiri Mesut Bozkurt, her zaman göreve hazır olduklarını söyledi. Su sıcaklığının 5 derece olduğunu ancak derine indikçe sıcaklığın daha da azaldığını belirten Bozkurt, “Şu anda soğuk su eğitimlerimizi yaptık. Eğitimden ziyade her türlü su ortamına karşı bedenen ve malzeme olarak hazır olmamız gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

BEŞ DERECEDE DALIŞ

Dalgıçlardan Salih Kurumlu ise soğuk suda kendilerini test ettiklerini belirterek, “Su çok soğuk gerçekten. Eğitimlerimizi burada yapıyoruz. Üşüdük aslına bakarsanız. 5 derecelik suda bu kadar kalmak sıkıntılı. Ekipman, malzeme ve kendimizi test ediyoruz” diye konuştu. Ankara İtfaiyesi bünyesinde kurulan Su Altı Arama Kurtarma Timi’nin kurucularından ve aynı zamanda su altı fotoğrafçısı olan Tahsin Ceylan da şunları kaydetti:
“Onlar, artık eğitmen düzeyinde arkadaşlar. Bu ekip 1997’de kuruldu. Kuruluşunda görev aldım. Türkiye’nin bu konuda yetişmiş en iyi ekibi diyebiliriz. Her türlü ortamda su altı arama kurtarma yapabilme yeteneğine sahipler. Buzun altı, buzun üstü dünyanın her tarafında her türlü sorumluluğu da alabilirler.”

BAKMADAN GEÇME!