STK fotoğrafları Esenboğa’da görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

STK fotoğrafları Esenboğa’da görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2020 00:03

Türkiye ile Avrupa Birliği’nin yürüttüğü bir proje kapsamında çekilen 36 fotoğrafın yer aldığı ‘Sivil Toplum Fotoğraf Sergisi’, Esenboğa Havalimanı’nda sanatseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) ortaklığında yürütülen ‘Yerel STK'lar Hibe Programı’ kapsamında hayata geçirilen ‘Sivil Toplum Fotoğraf Sergisi’ Esenboğa Havalimanı'nda görücüye çıktı. 7 Eylül’e kadar ziyarete açık olacak serginin açılışına, Dışişleri Bakan Yardımcısı Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger katıldı. Açılışta konuşan Kaymacı, Avrupa Birliği Başkanlığı olarak sivil toplum kuruluşlarına önem verdiklerinin altını çizdi. Kaymakcı sergiyle ilgili, “Sizler bu sergide son beş yılda gerçekleştirilen bu projelerin bazı yansımalarını göreceksiniz” bilgisini verdi. Kaymakcı özetle şunları söyledi:

STK fotoğrafları Esenboğa’da görücüye çıktı


TÜRKLER TARTIŞMALARDA YER ALMALI

Haberin Devamı

Başkanlığımızın 20 yıllık geçmişinde en fazla çalışan, en fazla proje üreten sivil toplum kuruluşlarını karar alma mekanizmalarına daha fazla dahil etmeye çalışan bir anlayışla çalıştık. Avrupa Birliği üyelik sürecinde katılım öncesi mali fonları çerçevesinde ‘Sivil Toplum Diyaloğu’ ve ‘Sivil Toplum Desteği’ projelerini Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği ile birlikte yürütüyoruz. Türk sivil toplumu Avrupa’nın geleceğinde de tartışmalarda her zaman yer almalı, kuruluşlarımızın her alanda Türkiye’nin sesini Avrupa’da güçlü bir şekilde ortaya koyması gerektiğine inanıyoruz.”

STK fotoğrafları Esenboğa’da görücüye çıktı


DESTEKLEMEKTEN MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ise konuşmasında Avrupa Birliği olarak milyonu aşkın üyesi ve yüz binin üzerinde kuruluşu olan Türk sivil toplumunu farklı projelerle desteklemekten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!