Sponsorlar ortada yok

Güncelleme Tarihi:

Sponsorlar ortada yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 16:07

Ankara Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri’ne sponsor olan firmaların üst düzey yöneticileri etkinliğin tanıtımına katılmayınca Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir tepki gösterdi. Demir, “Meseleye verilen önem açısından dikkat çekici, buraya not ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın (SSM) himayesinde, OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) ev sahipliğinde 11-13 Ekim’de gerçekleştirilecek Ankara Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri’nin tanıtım etkinliği yapıldı. Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, etkinlikte yaptığı konuşmada, organizasyona sponsorluk yapan firmaların üst düzey yöneticilerinin tanıtıma katılmamasını eleştirdi. Demir, “Bu meseleye verilen önem açısından dikkat çekici, buraya not ediyoruz” diye konuştu. KOBİ’lerin iş bağlama konusunda karşılaştıkları sorunlara değinen Demir, “Büyük şirketlerimizin biraz tavır değişikliğine girmelerini, Müsteşarlığımızın zorlamalarının da ötesinde gönüllü olarak endüstrileşme ve teknolojide derinleşme faaliyetlerine başlatmalarını bekliyoruz. Bu konuda tavrımız net ve sert olacaktır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ YÜKLENİCİ OLMAYIN’

“Endüstriyel İşbirliği Günleri türündeki faaliyetleri desteklemeye devam edeceklerini belirten Demir, sonuç alma konusunda da son derece agresif olacaklarını söyledi. Şirketleri Türkiye’ye çağırırken onları cezbedecek unsurların da masada olması gerektiğini dile getiren Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Artık sanayimizin bir nevi ikinci, üçüncü alt yüklenici olmaktan birinci alt yüklenici olmaları veya belirli alanlarda çeşitli firmaların dünyada kim var diye baktıklarında ilk akla gelen firmalar olmaları konusunda da önceliğimiz olması gerekiyor.”

‘GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ’

OSSA Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Ertuğ, Türk savunma ve havacılık sanayisinin son yıllarda attığı adımlarla kendi tankını, helikopterinin ve insansız hava aracını üretebilecek seviyeye geldiğini vurguladı. OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, SSM’nin sanayileşme konusundaki politikalarının kendilerini güç verdiğini ifade etti. Ankara Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İş Birliği Günleri’nin, savunma sanayisi açısından büyük önem taşıdığına dikkati çeken Aydın, etkinliğe gereken desteği vereceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!