Sosyal amaçlı kullanılıyor

Güncelleme Tarihi:

Sosyal amaçlı kullanılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2021 23:51

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, özellikle 'kısmi kapanma' sürecinde, son dönemde marketlerin sosyal amaçlı kullanılmaya başlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Akın, "Pazar günü Ankara'da süpermarkete girdim. Baktım, insanlar içeride kum gibi. Markete girmedim, alacağımı almadım. Diğer zamanlarda pazar günü o kadar kalabalık olmaz. Belli ki sosyal amaçla dolaşıyorlar" dedi. Ülke genelinde, 17 günlük 'tam kapanma' döneminde, önceki kısıtlamaların aksine pazar günleri marketlerin kapatılmasına karar verildi. Market girişlerinde HES kodu sorgulamasının çok önemli olduğunu belirten Akın, şunları söyledi:

Sosyal amaçlı kullanılıyor


KALABALIKSA GİRMEYİN

“Marketlerin kapasitesini market yöneticisi de insanlar da dikkate almıyor. Bir ortam kapalıysa, kalabalıksa, sosyal mesafeyi koruyamıyorsanız neresi olursa olsun daima risk yaratır. O yüzden marketlerde kalabalığı gördüğümüzde girmememiz lazım. Tam kapanma dünyada sadece Çin'in Vuhan bölgesinde uygulandı. Tam kapanma çok ağır koşullardır. O yüzden şu anda tam kapanmada değiliz. Bizim yaptığımız, ağırlıklı olarak çok sıkı kısıtlamalar getirmek. Eğer insanlar bu kurallara uyarsa, Türkiye hızlı bir şekilde yeni vaka sayısında azalmaya gider. Mayıs ayının ortalarına doğru daha rahat döneme doğru geçeceğimizi tahmin ediyorum.” 

BAKMADAN GEÇME!