Son sürat şampiyonluğa

Güncelleme Tarihi:

Son sürat şampiyonluğa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2018 16:22

Üst üste 10. maçını kazanan mavi-beyazlılar, hafta sonunda, takipçisi Afyon Belediye ile kendi evinde karşılaşacak. Başkent’teki diğer kapışmada ise gülen taraf Ormanspor oldu.

Haberin Devamı

Türkiye Basketbol Erkekler Birinci Ligi’nde 24. hafta iki Başkent derbisine sahne olurken, lider Türk Telekom, Ankara DSİ Basketbol’u 89-78 yenerek, şampiyonluk yolunda bir engeli daha geçti.Şampiyonluk parolasıyla çıktığı sezonda oynadığı 24 maçta 23. galibiyetini alan mavi-beyazlılar, üst üste 10. maçını kazandı.
Diğer derbide ise OGM Ormanspor, Halk Enerji TED Ankara Kolejliler’i 83-75 yendi.

ÇEKİŞME TEK ÇEYREKTE KALDI

Türk Telekom ile Ankara DSİ arsındaki derbide sadece ilk çeyrekte çekişme yaşandı. Güçlü rakibi karşısında, Sykes ile ayakta kalmaya çalışan DSİ, Kaya Peker ve Polat Kaya’nın sürüklediği Türk Telekom karşısında ilk çeyreği 29-24 geride kapattı.
İkinci çeyrekte temposunu Türk Telekom, üç sayı çizgisinin gerisinden Ender Aslan, pota altında da Kaya Peker ile skor bulup farkı açmaya başladı ve soyunma odasına 51-41 önde gitti.
İkinci yarıda oyunun kontrolü tamamen Türk Telekom’a geçti. Rakibin top kayıplarını iyi değerlendiren mavi kaplanlar, Monroe’nun etkili oyunuyla 5 dakikalık sürede farkı 16’ya taşıdı. Hızını kesmeyen Türk Telekom, 3. periyodu 76-56 üstün tamamladı.
Final periyoduna moralli giren Türk Telekom, yakaladığı farkı korudu ve maçtan 89-78 galipayrıldı.

Haberin Devamı

POLAT KAYA ÖNE ÇIKTI

Türk Telekom tarafında en skorer isim, 16 sayı ile Polat Kaya olurken, Darrly Monroe 14 sayı ve 13 ribound ile etkili bir oyun ortaya koydu. Terrance Campbell ve Nusret Yıldırım 13’er, sayı üretti.
DSİ’de, Keifer Sykes 26 sayı ile oynadı.
24. hafta maçları sonunda; Ormanspor 35 puanla 9., TED Kolejliler 31 puanla 14, DSİ ise 29 puanla 16. basamakta bulunuyor.

ZİRVEDE BÜYÜK KAPIŞMA

Erkekler Basketbol Birinci Liginin 25. haftasında, lider Türk Telekom ile takipçisi Afyon Belediye, Başkent’te karşılaşacak. TED Ankara Kolejliler ile DSİ derbide puan mücadelesi verirken, Ormanspor ise Beylikdüzü’ne konuk olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!