Son hasta tedavi olana kadar gayret göstermeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Son hasta tedavi olana kadar gayret göstermeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2020 17:10

Hürriyet Ankara, ‘kentte yavaşlayan vaka artış hızının nedenleri’ ile ‘bu tabloyu daha aşağıya çekmek için yapılması gerekenleri’ Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz’a sordu.

Haberin Devamı

Vaka atış hızını düşmeye devam etmesi için Ankaralıların tedbirlere bağlı hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Kayıpmaz şöyle devam etti:  “Vaka sayılarındaki düşüşün sebeplerine baktığımız zaman; maske, kişiler arası fiziki mesafe ve temizlik tedbirlerine dikkat edilme oranının yükselmesinin bunda payı büyük. Bunun yanı sıra filyasyon ekiplerinin bulaşın kaynağına inerek pozitif vakayı ve temaslısını tespit ederek izole etmesi de diğer önemli etken. Bulaştırıcılığın önemli bir kaynağı olan izolasyon kuralına uymayan kişilerin yurtlarda karantinaya alınması en önemli tedbirlerden biri. Evde izolasyon imkanı olmayan kişiler de bu yurtlarda izleniyor.

TİTİZLİKLE UYARSAK KIŞ AYLARI RAHAT GEÇER

Biz şunu görüyoruz; maske, mesafe ve temizlik kuralına uydukça sonbahar-kışa daha az yeni vaka sayısıyla gireriz. Aynı zamanda toplumdaki her bireyin maske-mesafe kuralına titizlikle uyması durumunda soğuk algınlığı, grip gibi diğer solunum yoluyla bulaşan hastalıkların da önüne geçilmiş olacaktır. Bu sayede kış aylarını daha rahat geçirebileceğimizi umuyorum. Sıkı denetimler ve maske-mesafe kuralına uymayanlara karşı getirilen cezalar, sağlıklı bireylerin hastalanmasının önüne geçecektir. ‘Başarıya ulaştık’ demek için son hasta tedavi oluncaya kadar büyük bir gayret göstermemiz lazım. Ancak bu takdirde başarıdan söz edebiliriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!