Solo festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Solo festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2020 01:14

3. Solo Çağdaş Dans Festivali, açılış gecesi ile başladı. CerModern Açık Hava Sahnesi’ndeki gecede beş farklı dansçı ve grup, görsel şölen sundu.

Haberin Devamı

Festivalin açılışında konuşan CerModern Kültür ve Sanat Programları Yönetmeni Zihni Tümer, bu yıl festivale 9 ülkeden 17 dansçının katıldığını belirtti. Tümer, konuşmasında şunları söyledi: “Belki birkaç aydır Türkiye’de yapılan ilk uluslararası etkinlik olacak. Biz CerModern olarak bu festivalde solo dansın içeriğini anlatabilmek, nereye gidebileceği hakkında fikir vermek, pandemi sonra ifade biçiminde her birimizin nasıl değişeceği hususunda yerinden bir mesaj vermek istedik. Dansçılarımızın bazıları ülkelerine döndüklerinde 14 gün karantinada kalmayı kabul ederek festivale katıldı” diyerek festival katılımcılarına teşekkür etti.

SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Festivalin danışma ekibinde yer alan Deniz Alp, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü hatırlatarak, “Hayat damarlarımızın en önemlilerinden birini koparmadan pandemi ile başa çıkmak çok güzel. Böyle bir dönemde sizlerin desteğiyle sanatın iyileştirici gücü bizi güçlü kılmaya devam ediyor” dedi. Galip Emre ise “Üçüncüsü düzenlenen Solo Dans Festivali, sanatın her koşulda toplumları birleştirdiği bir platform olmaya devam ediyor” diye konuştu. Özgür Adam İnanç da, “Bu enerjinin damarlarımızda akmasına izin verdiğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Solo festivali başladı

Gecenin ilk performansını Lüksemburlu grup Vedanza Company yaptı. Emanuela Lacopini ve Saju Hari’den oluşan grup, ‘Patlama’ isimli gösterileriyle büyük beğeni topladı.

Haberin Devamı

Solo festivali başladı

Polonyalı dansçı Marta Kosieradzka, ‘Elektronik Deniz Kızı’ isimli 9 dakikalık bir gösteri sundu.

Solo festivali başladı

Ankaralı dansçı Halil İbrahim Aygün, ‘Whiplash’ filminden esinlenerek hazırladığı ‘Not quite my tempo’ isimli performansıyla büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

Solo festivali başladı

Polonyalı dansçı Anna Akabalı, ‘Esrarengiz’ adlı gösterisiyle anne-çocuk ilişkisine farklı bir bakış açısı sundu.

Solo festivali başladı

Gecenin kapanışını Asya Canbulat, ‘Cam’ isimli gösteriyle yaptı.

FESTİVALDE BUGÜN
*Miriam Engel (İsrail): 19.15
*Beril Baştürk (Türkiye): 20.00
*Ufuk Fakıoğlu (Türkiye): 20.15
*Krystna Slobodianiuk (Ukrayna): 20.25
*Buğuhan Akbulut (Türkiye): 20.35
*Adrijana Danchevska (Makedonya): 20.55

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!