Sırada Ankara balı ve tiftiği var

Güncelleme Tarihi:

Sırada Ankara balı ve tiftiği var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2021 02:29

‘Çamlıdere höşmerim tatlısı’ ile birlikte başkentin coğrafi işaretli ürün sayısının 20’ye ulaştığını belirten ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara tiftiği ve Ankara balına da tescil belgesi almak için girişimlerin devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası(ATO) girişimleri sonucunda mart ayında coğrafi işaret tescil belgesi aldığı ‘Çamlıdere höşmerim tatlısı’ için özel bir lansman düzenledi. ATO’da düzenlenen lansmanda konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara’nın 20 tescilli ürünü olduğunu hatırlatarak bunun 5’inin ATO’nun girişimleriyle alındığını kaydetti. Ankara tiftiği ve balına ilişkin coğrafi işaret çalışmalarının devam ettiğini aktaran Baran, özetle şöyle devam etti: “Dünyada yaklaşık 20 bin coğrafi işaret tescili almış ürün var. 200 milyar dolarlık bir pazar var. Ülkemizin coğrafi işaretli ürünlerden çok önemli girdisi olabilir. Ama hak ettiği girdiyi alamadığını düşünüyoruz. Türkiye’de coğrafi tescil alabilecek 2 bin civarında ürün var. Coğrafi işaretli ürünlerden 20 milyar avroluk bir gelir elde edebiliriz. Ülkenin yaklaşık 40 milyar avroyu bulan cari açığını düşünürseniz, yarısını buradan kapattığımızı düşünün. Bizim derdimiz bu zenginlikleri değere dönüştürüp, köylümüzün elindeki ürünü kıymetlendirmek. Oradaki ürün tescillendiğinde üretenlerin hak ettiği bedeli kazanıp ülke ekonomisine katkı sağlamasını düşünüyoruz.”

Sırada Ankara balı ve tiftiği var


ANKARA İMAJINI DÜNYAYA DUYURABİLMELİYİZ

Ankara’nın turizmden hak ettiği değeri alması için tanıtıma ihtiyacı olduğunun altını çizen Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, “Ankara maalesef turizmden nasibini alamamış illerimizden birisi. Ankaralı, turizmde dünyaya kendisini tanıtabilir. Roma dönemine baktığımız zaman Hacı Bayram Veli Türbesi ve Agustus Tapınağı’nı görüyoruz. Burada iki din omuz omuza, dünyaya birlik beraberlik mesajı vermiş. Biz bunu kullanmasını bilmiyoruz. Ankara dediğimiz zaman ‘dinleri birleştiren baş şehir Ankara’ imajını dünyaya duyurabilmeliyiz” diye konmuştu. Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan da “41 başvuruyla ilgili süreç devam ediyor. Bunları da en kısa zamanda tamamlayarak toplam sayıyı 60’ın üzerine çıkaracağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!