Sincanlılar ‘Türkiye Geçilmez’ diye haykırdı

Güncelleme Tarihi:

Sincanlılar ‘Türkiye Geçilmez’ diye haykırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2021 00:16

Sincan Belediyesi Başkanı Murat Ercan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yıldönümü nedeniyle Lale Meydanı’nda ‘Türkiye Geçilmez’ sloganıyla düzenledikleri anma programında, “Artık tankların yürüdüğü Sincan yok, tanklara yürüyen Sincan var. Vatan için, bayrak için, iman için Sincan her zaman üstüne düşen görevi yapmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Sincan Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehit ve gazileri anmak için ‘Türkiye Geçilmez’ sloganıyla özel bir anma töreni düzenledi. Lale Meydanı’nı ellerinde Türk bayraklarıyla binlerce kişinin doldurduğu törende konuşan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, hain kalkışmanın yaşandığı gece Lale Meydanı’nda yaşananları anlattı. Başkan Murat Ercan, şunları söyledi:

Sincanlılar ‘Türkiye Geçilmez’ diye haykırdı


BURASI 15 TEMMUZ’DA İÇTİMA MEYDANIYDI

“Burası Lale Meydanı ama ben buraya bir isim daha verdim: İçtima meydanı. Askerde toplanma alanlarına içtima alanı veya içtima meydanı denir. Burası da 15 Temmuz’da içtima meydanıydı. Kahraman Sincanlı kardeşlerimle burada toplandık. Çıplak ellerimizle tankları durdurmaya, uçaklara kafa atmaya gittik. Gelirken dokuz kişi eksik geldik. Dokuz kardeşimiz hakka yürüdü. Hiç organize olmadan yurdun her yanından insanlar silahsız ve çıplak elleriyle hainlere karşı durmaya gitti.

SİNCAN’DA BU OCAK EBEDİYEN YANACAK

Hani şair diyor ya, “Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak” diye, o ocaklar Allah’ın izniyle sönmeyecek. Ve en büyük ocaklardan birisi de Sincan. Sincan’da bu ocak ebediyen yanacak. Çünkü Sincan demek vatan demek, bayrak demek, iman demek. Bu imanlı kardeşlerimiz o gün öyle bir tokat attı ki, artık tankların yürüdüğü Sincan yok, tanklara yürüyen Sincan var. Bağımsızlığımız için yaşıyoruz, bu milletin karakteri bağımsızlıktır. Vatan için, bayrak için, iman için Sincan her zaman üstüne düşen görevi yapmıştır, bundan sonra da dimdik ayaktadır” ifadelerini kullandı.

Sincanlılar ‘Türkiye Geçilmez’ diye haykırdı


BU MİLLET BÜTÜN OYUNLARI BOZMUŞTUR

Haberin Devamı

Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, 15 Temmuz gecesi hedefin millet ve millet iradesi olduğunu belirterek, “Hain terör örgütünün baskınına karşı aziz milletimizin gösterdiği duruş tarih kitaplarını yeniden yazdıracak mahiyettedir. Elindeki bayraktan, göğsündeki imandan başka silahı olmadan tanka, savaş uçağına kafa tutan, tek parolası şehadet olan bu müstesna millet Cumhurbaşkanı olarak seçtiği liderinin çağrısına uymuş ve bütün oyunları bir anda bozmuştur. FETÖ ve ortaklarının elde edebildikleri tek şey Türk milletinden yediği tokattır” diye konuştu.

Sincanlılar ‘Türkiye Geçilmez’ diye haykırdı


MİLLETİMİZ TARİH YAZDI

AK Parti Sincan İlçe Başkanı Soner Arslanargun da o karanlık geceyi şöyle anlattı:
“Beş yıl önce bir millet tarih nasıl yazılır, kahramanlık madalyası göğse nasıl takılır; vatan nasıl savunulur bunun en güzel örneğini gösterdi. Şehit verdik, gazi olduk, geriye dönmeyi düşünmedik, ayağı yalın başıkabak elimizde Türk bayraklarıyla sokağa döküldük, devletimizi hainlere teslim etmeyeceğiz dedik. Devletimize sahip çıktık. Burada coşkulu bir şekilde toplanabildiysek, o gece hepimizin ödediği bedel sayesindedir. Bu millet büyük bir millet olduğunu tekrar tekrar gösteriyor, gösterecek. Bu gecenin sabahını aydınlık eden büyük milletimize selam olsun.”

TÜRK MİLLETİ ESARETE TESLİM OLMAYACAĞINI GÖSTERDİ

Haberin Devamı

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Sincan İlçe Başkanı Oğuzhan Alkan ise, “15 Temmuz FETÖ kalkışması, asırlardır topraklarımıza sızmak isteyen tüm mihrakların bir kez daha tokat gibi geriye dönmelerinin şeref vesikasıdır. 15 Temmuz yeni bir istila denemesi, yeni bir yıkımın hamlesidir. Siz değerli Sincanlı hemşehrilerim, büyük Türk milleti bu kalkışmaya karşılık dimdik ayakta durmuş, Türk milletinin asla esarete teslim olmayacağını göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Sincanlılar ‘Türkiye Geçilmez’ diye haykırdı


NÖBET TUTTULAR

Lale Meydanı’ndaki törenin ardından Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Milletvekilleri Nevzat Ceylan, Hacı Turan ve İlçe Başkanı Soner Arslanargun ve İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Yıldız 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda demokrasi nöbetine katıldı.

Sincanlılar ‘Türkiye Geçilmez’ diye haykırdı


DEMOKRASİ ŞÖLENİ

Haberin Devamı

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur-an’ı Kerim tilavetinin ardından, Sincan Müftüsü Mevlüt Topçu şehitler için dua etti. Daha sonra tören, demokrasi şölenine dönüştü. Sunucu Sedat Özdemir şiirler okudu, sanatçılar Ali Kınık ve Hasan Sağındık türküler söyledi. Ney dinletisi de vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!