Sincan OSB'de hafriyat atıkları zararı gideriliyor

Güncelleme Tarihi:

Sincan OSBde hafriyat atıkları zararı gideriliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2020 15:04

Sincan OSB'de hafriyat atıkları zararı gideriliyor

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, kontrolsüz ve izinsiz şekilde Sincan Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) atılan hafriyat yığınlarının neden olduğu göçük sonrası zarar gören ana kolektör hattının yapım ve onarım çalışmalarını inceledi. Öztürk, "Ekiplerimiz özverili ve hızlı çalışıyor. En geç 2 hafta içinde yapım çalışmalarını tamamlayacağız" dedi.
ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Ankara Merkezi Atık Su Arıtma Tesisine giden ana kolektör hattında devam eden arıza onarım çalışmalarını denetledi. Öztürk, Sincan OSB'de son 10 yıldır kontrolsüz ve izinsiz şekilde atılan hafriyat atıklarının neden olduğu heyelan sonrası zarar gören ana kolektör hattının yapım ve onarım çalışmaları hakkında bilgi aldı.
'2 HAFTA İÇİNDE TAMAMLANACAK'
Türkiye'nin en büyük Atık Su Arıtma Tesisi olma özelliğine sahip olan Sincan Tatlar'daki Ankara Merkezi Atık Su Arıtma Tesislerine giden kolektörün yapım çalışmalarında ekiplerin her türlü göçük riskine karşı titizlikle çalıştığını belirten Öztürk, “Ekiplerimiz özverili şekilde çalışıyor. En geç 2 hafta içinde yapım çalışmalarını tamamlayacağız. İlk günden itibaren arızaya müdahale eden ekiplerimizin çalışmaları heyelan riskine karşı palyeleme yöntemi kullanılarak kontrollü şekilde ilerliyor. Önceliğimiz işçi sağlığı ve güvenliği. Sahadaki koordinatörler ile işçi sağlığı ve güvenliğinden sorumlu olan arkadaşlarımızın bu konuda son derece dikkatli ve özenli olmaları gerekiyor. Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın talimatları doğrultusunda ekiplerimiz gece gündüz demeden özveriyle gerçekleştirdikleri çalışmalarla yapım ve onarım işini 2 hafta içinde tamamlayacak" dedi.
'400 BİN METREKÜP HAFRİYAT KALDIRILDI'
Bölgeye atılan hafriyatların 125 bin metrekarelik alana yayılmasına rağmen kayan ve sorun yaratan zeminin ciddi ölçüde ıslahının yapıldığını ifade eden Öztürk, "350-400 bin metreküp hafriyat sahadan uzaklaştırıldı. Kademeli olarak yaptığımız palyelendirme çalışmasıyla, kalan kısmın hafriyatını da büyük ölçüde kontrol altına aldık. Böylece gelecekte de kanal üzerinde bir yük oluşmasının önüne geçerek sisteme zarar vermesine engel olacağız. Perde duvarın inşasının ardından döşemenin yapılmasıyla birlikte sistem tamamlanmış olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!