Sınava ulaşım ücretsiz olacak

Güncelleme Tarihi:

Sınava ulaşım ücretsiz olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2020 00:34

Bu yıl lise ve üniversite sınavına girecek öğrenciler, sınav tarihlerinde EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak.

Haberin Devamı

Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) yapılacağı yarın ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) yapılacağı 27-28 Haziran tarihlerinde öğrenciler, veliler ile sınav görevlilerine EGO otobüsleri, ANKARAY ve metro ücretsiz hizmet verecek. EGO’ya ait toplu taşıma araçları, öğrencilerin sınav yerlerine ulaşımlarında herhangi bir sıkıntı yaşamaması için sınav günleri tam kapasite çalışacak. Ayırca Büyükşehir Belediyesi ekipleri de otobüs durakları ve raylı sistem istasyonlarında sınav öncesi toplam 250 bin ücretsiz maske dağıtacak.

Sınava ulaşım ücretsiz olacak


OKULLAR LGS’YE HAZIRLANDI

Yenimahalle Belediyesi, ilçede 11 bin 80 öğrencinin katılacağı LGS için 51’i devlet okulu olmak üzere 97 okulu dezenfekte etti. Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 27-28 Haziran’da yapılacak olan YKS öncesinde de ilçedeki tüm liselerde dezenfeksiyon işleminin yapılacağını açıkladı.

Sınava ulaşım ücretsiz olacak


KIRTASİYE SETİ SIRALARA BIRAKILDI

Haberin Devamı

Kahramankazan Belediyesi de LGS öncesinde dezenfekte ettiği okullara sınava girecek öğrenciler için kırtasiye setleri bıraktı. Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Öğrencilerimizin heyecanına ortak olmak ve kırtasiye malzemelerini evlerinde unutan öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için tüm sıralara bu setlerden yerleştirdik. Her şey öğrencilerimiz için” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!