Silahı bırak denklanşöre bas

Güncelleme Tarihi:

Silahı bırak denklanşöre bas
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2019 16:24

Nallıhan Kuş Cenneti bu yıl 6’ncısı düzenlenecek ‘Foto Safari’ ile fotoğrafçıları ağırlayacak.

Haberin Devamı

Ankara Meclisi koordinatörlüğünde, Nallıhan Kaymakamlığı, Nallıhan Belediyesi, Nallıhan Vakfı katkıları ve Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen etkinlikler 22 Haziran’da gerçekleşecek açılışla başlayarak, 2 gün boyunca devam edecek. Fotoğraf avcıları en iyi kareyi yakalayabilmek için çalışacak. İki gün sürecek yarışmalarda seçici kurul tarafından en iyi fotoğraflar seçilecek ve dereceye girenlere para ödülü verilecek.

AMAÇ ÇEVRE BİLİNCİ

‘Fotoğraf Avcıları Rastgele’ sloganıyla yapılacak olan yarışmada avcılığın tetik yerine deklanşöre basılarak yapılmasının özendirilmesi ve teşvik edilmesini amaçlandığı belirten Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, “Yaban hayatının korunması, nesli tükenen hayvan türlerinin gözetilmesi ve çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla foto safari düzenleniyor” dedi.

Haberin Devamı

NESLİ TÜKENEN TÜRLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Nallıhan Kuş Cenneti’nde Türkiye’deki 6 balıkçıl türün tamamı ile 10 tür yırtıcı kuş, 5 tür baykuş, 35 tür su kuşu, 80 tür ötücü kuş ve kara çaylak, leylek, gökkuzgun gibi türler yaşam sürüyor. Soyu tehlike altında olan ‘Kara Leylek’ Türkiye’de en çok Nallıhan Kuş Cenneti’nde görülüyor. Nesli tehlikede bulunan; küçük karabatak, kaya kartalı, bıldırcın kılavuzu, yaz ördeği, ulu doğan, peçeli baykuş, küçük kerkenez, akkuyruklu kartal, balık kartalı, kara akbaba ve gökdoğan da 200’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan Nallıhan Kuş Cenneti’nde görülebilen diğer türler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!