Sıfır çektiler

Güncelleme Tarihi:

Sıfır çektiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2020 00:25

Sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü Fuat Çapa, “Kimse endişe etmesin, beklentilerin üzerinde bir yerde ligi bitireceğiz” derken Kırmızı-siyahlı ekibin teknik sorumlusu Mert Nobre, takımının fiziksel anlamda hazır olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Süper Ligde 2020-2021 sezonu, 21 takımın mücadelesi ile başlarken, Başkent ekipleri; Ankaragücü ve Gençlerbirliği ilk hafta maçlarını kaybedip, sahadan puansız ayrıldı. Transfer yasağını kaldırmanın sevinci ve yeni oyuncuların takıma katılımının heyecanını yaşayan Ankaragücü, kendi sahasında, ligin yeni ekiplerinden BŞB Erzurumspor’a öne geçtiği maçta 2-1 yenilip, taraftarını üzdü. Gençlerbirliği ise yeni teknik sorumlusu Mert Nobre yönetimindeki ilk resmi müsabakasında deplasmanda Antalyaspor’a 2-0 kaybetti.

FUAT ÇAPA’NIN KUMARI TUTMADI

Ankaragücü Teknik Direktörü Fuat Çapa’nın, sahaya çıkardığı kadro tartışılacak yapıdaydı. Sarı-lacivertlilerin, bilinen savunma dörtlüsünü, (Kitsiou, Kulusiç, Pazdan, Pinto) bozup, Cebrail’i sağ beke, yeni transfer Sarlija’yı savunmanın ortasına çeken Çapa, sol bekte de Atilla’yı görevlendirdi. Kitsiou sağ önde, Pazdan orta alanda görev yaparken, asıl yeri burası olan Stanojevic, sakat olduğu gerekçesi ile kadroda yoktu. Oyuncuların kafası, takımın da kimyası karışınca, sonuç kaçınılmaz oldu. Ricardo, yedek bekletilirken, uzun süre sonra Korcan’ın kaleye geçirilmesi, sahanın çalışkan ismi Kitsiou’nun oyundan çıkarılması, en verimsiz isimlerden İlhan’ın 84 dakika sahada tutulması, ayrı soru işaretleriydi. Çapa, ilk maçta büyük kumar oynadı ve kaybetti. Yeni transferlerden; Adzic, Bolingi ve Sarlija’nın 11’de başladığı maçta, diğer yenilerden Paintsil 62. dakikada oyuna girdi.
Konuk takım, Süper Ligin yenisi olmasına, transfer dönemini sıkıntılı geçirmesine, 4 önemli oyuncusundan yoksun Ankara’ya gelmesine ve mücadelede yenik duruma düşmesine rağmen, 4 dakika içinde bulduğu iki golle, sahadan 3 puanla ayrılmayı bildi.

HAMLELERDEN SONUÇ ALAMADI

Ankaragücü Teknik Direktörü Fuat Çapa, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında 2-1 kaybettikleri için çok üzgün olduklarını söyledi.
Karşılaşmayı değerlendiren Çapa, rakipleri karşısına kendi eksik olan bölgelerini bilerek çıktıklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Ligin ilk karşılaşması bizim için önemliydi. Galibiyetle başlamak istiyorduk. Karşılaşmaya gayet iyi giriş yaptık. İlk 10-15 dakikadan sonra biraz daha uzun top oynamaya başladık ve bu bizim istediğimiz değildi. Orta sahada kontrolü almak istedik fakat maalesef bunu zaman zaman gerçekleştirebildik. Buna rağmen 65 dakikalık kısımda 3-4 net pozisyon bulduk, onların da bir topu direkten döndü. Öne geçtikten sonra 2-0’ı buluruz dedik, buna yönelik hamleler de yaptık. Maalesef rakibin yapmış olduğu hamleler daha verimli çıktı. Oltan’ın ceza sahası içinde yan toplarda etkili olduğunu söyledik ancak saha içinde uygulayamadık. Sonuç olarak gerçekten üzücü. Yeni gelen arkadaşlarımızı da bugün görme fırsatımız oldu. Onların neler katacağını net bir şekilde gördük.”

ORTA SAHAYA HAKİM DEĞİLDİK

“Rakibin alışık olduğu ilk 11’le sahaya çıkması bir avantajdı ve bunu iyi kullandı. Bizim de eksik bölgelerimiz net bir şekilde ortaya çıktı. Günümüz futbolunda orta sahada hakim olamazsanız kazanmanız çok zor. Defansınıza çok yük biniyor. Biz de bunu yaşadık. Orta saha oynamayan futbolcularla oynadık. Yönetimimiz zaten gerekli çalışmaları yapıyor, bu bir sitem değil. Türk-yabancı oyuncu sınırlamasıyla ilgili çok fazla tartışma vardı. Her kulüp Türk futbolcu arıyor. Gerçekten alternatif olacak Türk futbolcusu bulmak çok zor. Gelecek yıllarda da gözden geçirmek lazım. Türk futbolcularının gelişmesini istiyorsak ona göre çalışma yapmamız lazım. Kısıtlamayla bu işin olmadığını diğer ülkeler gösterdi.”

BOZMAYI DÜŞÜNEREK KAZANILMAZ

“Sarı-lacivertli taraftarların beklentisinin farkındayız. Haftayı bay geçeceğiz. Yeni gelecek oyuncularla birlikte daha iyi bir görüntümüz olacak. Kimse endişe etmesin. Net ve açık söylüyorum biz bu sezon herkesin beklentisinin üzerinde bir yerde ligi bitireceğiz. Doğru oynayıp bunu başaracağız. Erzurumspor maçındaki oyun bizim oyunumuz değil. Geçtiğimiz sezon Ankaragücü’nün oynadığı oyun da bizim istediğimiz oyun değil. Bozmayı düşünerek maç kazanamazsınız. Geçtiğimiz yılların alışkanlığı var. Uzun yıllar sonra oyunu böyle oynamaya çalışan bir futbolcu grubu var. Kimse endişe etmesin.”

2. HAFTAYI MAÇ OYNAMADAN GEÇECEK

MKE Ankaragücü, çalışmalarına ara vermeden başladı. Ligin 2. haftasını bay geçecek sarı-lacivertliler, teknik direktör Fuat Çapa yönetiminde Beştepe Tesisleri’nde çalıştı. Erzurumspor maçında 90 dakika forma giyen isimlerin katılmadığı antrenmanda diğer futbolcular pas çalışması ve dayanıklılık antrenmanı yaptı.
Hafif sakatlığı bulunan Milos Stanojevic antrenmana çıkmazken, oyuncunun yarın takımla çalışmalara başlayacağı bildirildi.
Sarı-lacivertliler, bugünü izinli geçirecek ve çalışmalarını Beştepe Tesisleri’nde yarından itibaren sürdürecek.

Haberin Devamı

AÇILIŞTA HASRET DİNMEDİ

Haberin Devamı

Süper Lig’de 2020-2021 sezonuna sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a 2-1 yenilerek başlayan MKE Ankaragücü, açılış maçlarındaki galibiyet hasretini sürdürdü.
Eryaman Stadı’nda oynanan karşılaşmada Erzurum ekibi karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen, Oltan Karakullukçu’nun gollerine engel olamayan teknik direktör Fuat Çapa yönetimindeki sarı-lacivertliler, sezonun ilk maçından puan çıkaramadı.
Süper Lig’de en fazla mücadele eden 4. takım konumdaki MKE Ankaragücü, bu kulvarda yer aldığı son 7 sezonda da ilk hafta maçlarında 3 puan sevinci yaşayamadı.
Son olarak 2007-2008 sezonu açılış maçında Ankaraspor’u rakip sahada 2-1 yenen sarı-lacivertliler, ardından Süper Lig’de mücadele ettiği 7 sezondaki ilk hafta müsabakalarında 2 beraberlik, 5 yenilgi alarak iyi bir başlangıç yapamadı.

SON GALİBİYETİ 96-97’DE

MKE Ankaragücü, Süper Lig’de sahasındaki sezon açılış maçlarında da galibiyet hasreti çekiyor. Sarı-lacivertliler, son olarak 1996-1997’de iç sahada oynadığı ilk hafta maçını galip bitirdi. Söz konusu sezonda başkent temsilcisi, Zeytinburnu’nu 4-1 yenerek 3 puanla lige başladı.
MKE Ankaragücü, daha sonra sahasında yaptığı 6 açılış maçında 2 beraberlik, 4 yenilgi alarak taraftarlarını üzdü.

Haberin Devamı

ZORLU SÜREÇ YAŞIYORUZ

Gençlerbirliği, sezonun ilk hafta maçında konuk olduğu Antalyaspor’a 2-0 yenilirken, sonuçtan çok ortaya koyduğu futbol ve mücadele eleştiri konusu oldu. Kırmızı-siyahlıların, yeni transferlerinden Johansson ve Angelo 11’de maça başlarken, Furman ve Mustafa yedek bekledi. Murat Yıldırım ise 81. dakikada oyuna dahil oldu. Maçtan bir kaç gün önce Ankara’ya gelen Da Motta ise kadroda yer almadı. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mert Nobre, karşılaşma ile ilgili yaptığı değerlendirmede, maç boyunca pozisyon bulmakta zorlandıklarını söyledi.
İki hatadan kolay gol yediklerini aktaran Nobre, “Bu ligde bu şekilde kolay hatalar olmamalı. Takımımız fiziksel olarak hazır değil. Salgın dönemi, yeni gelen yabancılar gibi zorlu bir süreç yaşıyoruz. Önümüzdeki Konyaspor maçının ardından bir ara var. Bu ara bizim takım için çok iyi olacak. Fiziksel eksikliğimizi gidereceğiz. Karşılaşmada ara ara etkili olduk ancak futbol gol oyunu. İstatistiksel olarak iyiydik ancak gol olmayınca mağlup olduk.”

TAKIM OLARAK DERSLER ÇIKARACAĞIZ

Gençlerbirliği’nin oyuncularından Soner Dikmen, lige başlamanın futbolcular için zor olduğunu, Antalya’nın nemi ve havasının da kendilerini etkilediğini belirtip, şöyle konuştu:
“Takım halinde istediğimiz futbolu oynayamadık. Hazırlık maçı oynama şansımız olmadı, çeşitli sebeplerden ötürü. Haftaya kazanıp araya iyi bir şekilde girmek istiyoruz. Takım halinde bu maçtan çıkaracağımız dersler var. Henüz ligin başındayız daha önümüzde çok fazla maç var. İyi hazırlanıp önümüzdeki maçı kazanarak BAY haftasına öyle girmek istiyoruz.”
Gençlerbirliği Süper Ligin ikinci haftasında, 19 Eylül Cumartesi günü Konyaspor ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!