Sıcak havalar can dostlara zulüm olmasın

Güncelleme Tarihi:

Sıcak havalar can dostlara zulüm olmasın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2021 02:07

HAYTAP Ankara Temsilcisi Pelin Sayılgan, hava sıcaklığın artmasının beklendiği bayram tatili günlerinde sokak hayvanlarının su bulmakta zorluk yaşayabileceğine dikkat çekerek, “Sıcak havaların can dostlara zulüm olmaması için sokaklardaki, parklardaki veya kaldırım kenarlarındaki su kaplarının boş kalmaması gerekiyor” dedi ve belediye ekiplerine yardım çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının artacağı bayram günlerinde kentlinin de tatile çıkmasıyla, sokaklarda yaşayan can dostların su bulmakta zorluk yaşayabileceğinin altını çizen (HAYTAP) Ankara Temsilcisi Pelin Sayılgan, Ankaralılara ‘Su kaplarını boş bırakmayalım’ çağrısı yaptı. Sokak hayvanlarının ömrünün kısa olmasının en önemli sebeplerinden birinin susuzluk olduğunu hatırlatan Sayılgan, “Yaz sıcaklarında bir yudum su bile hayvanlar için hayati önem taşıyor. Sokakta gördüğünüz bir kedi, iki gün susuz kaldığında organ yetmezliğinden ölebilir. Köpeklerde aynı şekilde susuzluğa karşı çok dayanıksızdır. Sıcak havalarda kediler ve köpekler hayatta kalabilmek için sık sık ve bol miktarda su tüketmek zorundadır” dedi. Sayılgan, çağrısını şu sözlerle dile getirdi:

Sıcak havalar can dostlara zulüm olmasın


BELEDİYELER EKİP KURABİLİR

Haberin Devamı

“Bayram tatilini şehir dışında geçirecek kentlilerin sayısının artmasıyla, birçok hayvanın sokaktaki su kapları boş kalacak. Burada belediye ekiplerinden yardım istiyoruz. Her belediye kendi sorumluluk alanlarında görev yapacak bir ekip kurarak, hayvanların su kaplarının dolu kalmasını sağlayabilir. Ayrıca belediyeler sokak hayvanları için şehirde belli noktalara yalaklar yapabilir.

Sıcak havalar can dostlara zulüm olmasın


HAYVANLAR YALNIZ KALMASIN

Şehirde kalan Ankaralılardan da biraz daha empati kurmalarını istiyoruz. Can dostları yalnız bırakmasınlar. Sokaklarda, parklarda ve kaldırım kenarlarında su kaplarının içine çöp atıldığını görüyoruz. Sıcak havaların can dostlara zulüm olmaması için sokaklarda, parklarda veya kaldırım kenarlarındaki su kaplarının içinin çöp değil su dolu olması gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!