Sezonu zirvede bitirdi

Güncelleme Tarihi:

Sezonu zirvede bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 23:38

Sarı-lacivertliler, oyunun başında Eze’nin golü ile yenik duruma düştü. Eren, kısa sürede skora dengeyi getirdi. İkinci yarıda Ali Kaan takımını galibiyete taşırken, Başkent ekibi, ikili averajda rakibi Ümraniyespor’u geride bıraktı.

Haberin Devamı

Stat: Aktepe
Hakemler: Mehmet Türkmen (***), Hasan Hüseyin Tetik (***), Ogün Kamacı (***)
Keçiörengücü: Kayacan (**)(dk. 46 Boran *), Ogün (**), Taha (**), Erkam (**), Muharrem (**), Aykut (**), Ali Yavuz (**) (dk. 61 Abdülkadir *), Adamu (*) (dk. 46 Uğur *), Issa (*) (dk. 46 Manaj *), Olawoyin (**) (dk. 61 Uzodimma *), Eze (**)
Ankaragücü: Akın (**), Erdem (**) (dk. 41 Ariyibi **), Yusuf (**) (dk. 46 Alperen **), Sinan (**), Yasin (**), Murat (**) (dk. 40 Cem **), Abdullah (**), Şahverdi (**) (dk. 46 İshak), Ali Kaan (***) (dk. 79 Ulaş **), Aatıf (***), Eren (***)
Goller: dk. 9 Eze (penaltıdan-Keçiörengücü), dk. 10 Eren, dk. 68 Ali Kaan (Ankaragücü)
Sarı kartlar: Aatıf, Alperen (Ankaragücü)

Süper Lig vizesini 3 hafta önce alan Ankaragücü, sezonun son maçındaki derbide Keçiörengücü’nü deplasmanda 2-1 yenip, 70 puan ve ikili averajla ligi Ümraniyespor’un önünde zirvede tamamladı.
Ankaragücü maça etkili başlarken, golü bulan Keçiörengücü oldu. 9. dakikada gelişen atakta Olawoyin ceza alanı içinde Yusuf’un müdahalesi ile yerde kaldı. Kazanılan penaltıyı Eze gole çevirip, takımını 1-0 öne geçirdi.
Ankaragücü bu gole bir dakika sonra karşılık verdi. Sağ kanattan Erdem’in ceza sahasına yaptığı ortayı Eren, düzgün bir kafa vuruşu ile ağlara yolladı: 1-1.
Ankaragücü 34. dakikada gole çok yaklaştı. Aatıf’ın ceza alanı dışından sert şutunu kaleci Kayacan çeldi. Dönen topu Ali Kaan tamamladı, Kayacan bu kez ayaklarıyla gole izin vermedi.

ÇOK SAYIDA SAKATLIK YAŞANDI

52. dakikada Eren’in şutu, savunmadan setip kaleciyi yanılttı. Top direğin dibinden kornere gitti.
Ankaragücü, 68. dakikada öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta Ariyibi, pasını Eren’e uzattı. Eren’in ceza alanına gönderdiği topa hareketlenen Ali Kaan, kalecinin altından meşin yuvarlağı ağalara yolladı: 2-1.
Oyunun ilk yarısında olduğu gibi ikinci devresinde de çok sayıda sakatlık yaşanırken, son bölümde tempo iyice düştü ve Ankaragücü, maçtan 2-1 galip ayrılıp, sezonu ilk sırada bitirdi.

Haberin Devamı

Notlar:

PİNTO’DAN FUTBOLA VEDA

Ankaragücü’nün Portekizli futbolcusu Tiago Pinto, aldığı kararla hem Ankaragücü hem de futbol kariyerini noktalarken, Aktepe Stadı’ndaki maçın kadrosunda yer almadı.
Başkentte 7 yıl geçiren 34 yaşındaki sol bek, 2018–2019 sezonunda, sarı–lacivertli kulübe Ankaraspor’dan transfer olmuştu.
Pinto, Ankaragücü kariyerinde inişli-çıkışlı bir grafik çizmesine rağmen, camianın sevdiği ve güvendiği futbolculardan biri oldu.
Pinto, 4 yıllık Ankaragücü kariyerinde 25 maç ortalaması ile oynarken; toplam 103 maça çıktı ve 1 gol atıp, 10 da gol pası verdi.
Tiago Pinto, Ankaragücü macerasından önce 3 sezon da Ankaraspor forması giydi. Pinto, mavi-beyazlı ekipte oynadığı 3 sezonda; Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası olmak üzere toplam 95 maça çıktı.

2 YABANCI KADRODA

Beştepe’den ayrılan Owusu’nun yanı sıra diğer yabancılardan Zahid ve Geraldo da sezonun son maçında 21 kişilik kadroda yer almadı. Aatıf maça 11’de başlarken, yedek soyunan Ariyibi, ilk yarı biterken, sakatlanan Erdem’in yerine oyuna girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!