Sezon bitti gözler kongrede

Güncelleme Tarihi:

Sezon bitti gözler kongrede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2021 21:33

Sarı-lacivertliler alt lige indiğinden ekonomik zorluk daha da büyüyecek. Kulislerde, mevcut yönetimden adayların çıkacağı konuşulurken, eski başkanlardan Mehmet Yiğiner ile eski yöneticilerden Murat Ağcabağ’ın göreve hazır olduğu ileri sürülüyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 2020-2021 sezonunu büyük bir hayal kırıklığı ile kapatan ve bitime bir hafta kala bir alt lige inen Ankaragücü’nde, yeni bir döneme giriliyor. Sarı-lacivertlilerde, yönetimin yapacağı toplantı sonrasında kulübün yeni yol haritası çizilecek.
Başkent ekibinin yönetimi daha önce salgın nedeni ile iki kez ertelenen olağan genel kurulun, 20-27 Mayıs 2021 tarihlerinde, Eryaman Stadı’nda toplanması yönünde karar almıştı.
Tam kapanmanın sona ermesinin ardından açıklanacak yeni önlemler kapsamında, dernek genel kurulları ile ilgili çıkacak karara göre kongrenin akıbeti de netlik kazanacak.

Sezon bitti gözler kongrede


LİSTE ÇALIŞMALARI HIZ KAZANACAK

Sarı-lacivertliler başarısız geçirilen sezonunun ardından bir alt lige indiğinden ekonomik zorluk daha da büyüyecek. Kulislerde, mevcut yönetimden adayların çıkacağı konuşulurken, eski başkanlardan Mehmet Yiğiner ile eski yöneticilerden Murat Ağcabağ’ın göreve hazır olduğu ileri sürülüyor.
30 Ekim 2019 tarihinde göreve gelen yeni yönetimin başkanı Fatih Mert’in, geçen sürede çok yıprandığından ve taraftar nezdindeki tribünden gelen başkan şeklindeki olumlu havasını kaybetiğinden, yeni dönemde başkan adayı olmayı düşünmediği ifade ediliyor. Mevcut yönetime hem maddi hem de manevi anlamda büyük destek sağlayan, kulüple ilgili her konuda aktif rol oynayan ve hali hazırda futbol şube sorumluluğu görevini yürüten Faruk Koca’nın, yeni süreçte başkanlık için ön plana çıkan isim olduğu yüksek sesle dillendiriliyor.

ALINAN 2 ŞAMPİYONLUK UNUTULMADI

Yönetim içinde bulunan diğer bir isim Osman Gazi Kandaş’ın da, geçmişte gündeme gelen başkan adaylığı ile ilgili söylemlerini yeni süreçte bir kez daha yinelediği, liste çalışmaları konusunda da bazı temaslar yürüttüğü konuşuluyor.
Ankaragücü’nde son dönemde yapılan genel kurullarda başkan adaylığı konusunda kamuoyu önünde her zaman açıkça düşüncelerini açıklayan ve göreve hazır olduğunu belirten eski yöneticilerden Murat Ağcabağ’ın, mevcut koşullarda bir kez daha adaylığını ortaya koyacağı ifade ediliyor.
Ankaragücü’nde başkanlık yaptığı dönemde aldığı ve uyguladığı kararlarla çok eleştirilen ancak kulübe kazandırdığı 2 şampiyonluk sonrasında sempatisini koruyan Mehmet Yiğiner’in de bu dönemde adı başkan adayları arasında geçiyor.

SARLİJA’DAN FIFA RESTİ İDDİASI

Ankaragücü’nde sezonun sona ermesi ile birlikte takım içinde yaşanan sıkıntılar da gün yüzüne çıkmaya başladı. Sarı-lacivertli ekibin Hırvat stoperi Zvonimir Sarlija’nın Kasımpaşa maçı öncesinde alacaklarını istediği aksi takdirde konuyu FIFA’ya taşıyacağını yöneticilere ilettiği iddia edildi. Bu sezon toplam 14 kaz sarı kart gören ve 3 maçı cezası nedeniyle kaçıran 24 yaşındaki savunmacı, 33 lig bir de Ziraat Türkiye Kupası maçında forma giydi.
Takım küme düştüğü için sözleşmesindeki, gelecek sezon devam da etme opsiyonunun ortadan kalktığı belirtilen Teknik Direktör Hikmet Karaman konusunda, yönetimin Kasımpaşa maçından önce karar aldığı ve kulüp Süper Lig’de kalsa bile Karaman ile yolları ayırma fikrini hayata geçirme konusunda uzlaştığı öğrenildi.

Haberin Devamı

248 BİN TL CEZA KESİLDİ

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Ankaragücü’ne, 8 Mayıs 2021 tarihinde oynadığı, Fenerbahçe müsabakasında, tribünlere usulsüz seyirci alınmasından dolayı 200 bin TL ceza verdi.
Kurul, aynı müsabakada Ankaragücü mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 24 bin, mensuplarının maske takma zorunluluğuna uymamalarından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle de ayrıca 24 bin TL ile cezalandırdı. Sarı-lacivertli ekip, toplamda 248 bin TL ceza aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!