Sezon bitiyor sıra kongrede

Güncelleme Tarihi:

Sezon bitiyor sıra kongrede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 15:33

Kırmızı-siyahlılarda, bir yıl önce yapılan genel kurul, olağanüstü olduğundan, bu kez olağan kongre için kulüp delegeleri sandık başına gidecek. 29 Mayıs’ta çoğunluk sağlanamazsa, yeni yönetim 5 Haziran’da belirlenecek.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de sezonun 37. haftasında Nasadoge Menemenspor’u deplasmanda 3-1 yenerek bitime bir hafta kala üzerindeki stresten kurtulan Gençlerbirliği’nde gözler, yapılacak genel kurula çevrildi.
Başkent ekibi, 2021-2022 sezonun son hafta maçında, Süper Lig’e yükselmeyi daha önce garantileyen Bereket Sigorta Ümraniyespor ile 21 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.
Kırmızı-siyahlılar, 2021 yılının Haziran ayında olağanüstü genel kurulunu toplamış, Niyazi Akdaş başkanlığındaki yönetim, göreve getirilmişti. Şimdi, kulübün olağan genel kurulu yapılacak.
10 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen yönetim kurulunda, olağan genel kurulun 29 Mayıs-5 Haziran 2022 tarihlerinde toplanması kararlaştırıldı.
Başkan Niyazi Akdaş liderliğinde toplanan yönetim kurulunun, aldığı karar neticesinde, genel kurul ilk toplantısı, 29 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde olacak.
İlan edilen 29 Mayıs günü çoğunluk sağlanamaması halinde bu kez 5 Haziran Pazar günü, Türkiye Karayolları Genel Müdürlüğü içinde bulunan Halil Rıfat Paşa Konferans Salonu’nda çoğunluk aranmaksızın kongre gerçekleşecek.
Başkent ekibinden yapılan bilgilendirmede, kongrede oy kullanmak isteyen kulüp üyelerinin aidat borçlarının bulunmaması gerektiği hatırlatıldı.

ŞİRKETLEŞME KONUSU BELİRLEYİCİ NİTELİKTE

Gençlerbirliği’nin mevcut başkanı Niyazi Akdaş, özellikle kongre süreci öncesinde, kulübün şirketleşmesi konusuna ağırlık vermiş ve bir dizi temaslarda bulunmuştu. Kırmızı-siyahlı kulübün kurtuluş yolunun şirketleşmeden geçtiğinin altını çizen Akdaş, kendi düşündüğü modelin hayata geçirilmesi durumunda, Gençlerbirliği’nin ekonomik alamda yaşadığı sıkıntıları aşabileceğini belirtip, şirketleşme konusunda kulüp delegelerini ikna etmesinin önemli olduğunu vurgulamıştı. Akdaş, şirketleşme ile ilgili somut adımlar atılamaması durumunda, aday olmaya sıcak bakmadığını da dile getirmişti. Mevcut yönetim cephesinde bazı isimlerin listeye girmek istemediği konuşuluyor. Bazı yöneticilerin de ekonomik anlamda güçlü isimleri yönetime alabilmek için temasları yoğunlaştırdığı gelen bilgiler arasında. Farklı bir oluşumla ilgili somut bir çalışma şu ana kadar ortaya çıkmadı. Mevcut yönetimde görev alan ve geçmiş dönemlerdeki icraatları nedeni ile eleştirilen isimler üzerinde sosyal medyada yoğunlaşan muhalif baskı, bu genel kurul sürecinde daha da ağırlaşmış gibi duruyor. Özellikle yabancı oyuncu transferlerindeki başarısız tablo ve ödenen yüksek rakamlar ile Gençlerbirliği kulübü arsasına yapılan konutlardan elde edilen ve düşük seviyede olduğu ileri sürülen gelir, gündemde tutuluyor.

BÜYÜK SORUN KULÜBÜN BORCU VE TRANSFER YASAĞI

Gençlerbirliği mevcut yönetimi ile olası yeni yönetimi bekleyen en önemli sorun, kulübün yaklaşık 10 milyon Euro civarındaki borcu ve süren transfer yasağı. Geçmiş yönetimden kalan borçlar ile o dönem forma giyen oyuncuların FIFA nezdinde açtığı davalar, Beştepe üzerinde kara bulut gibi duruyor. Yeni yasa ile birlikte, kulüp yönetimlerinde görev alacak isimlerin kendi görev süreleri içindeki borçlanmadan dolayı sorumluluk altına girecek olması da dikkat çekici konulardan.
Gençlerbirliği’nin bir şekilde sezonu ligde kalarak tamamlaması, sezon boyu süren sancılı süreci unutturdu ancak Hacettepe’nin üst üste iki kez ligden düşmesi ve Bölgesel Amatör Lig’e kadar inmesi, Beştepe’nin neşesini kaçırmış durumda. Yeni yönetim açısından, borçlar ve transfer yasağı kadar, Hacettepe’nin geleceği de önemli bir gündem maddesini oluşturuyor.

Haberin Devamı

OYUNCULARA TALİP VAR

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in Başkent temsilcilerinden Gençlerbirliği’nde sezonun sona ermesinin ardından kadronun önemli oyuncularının birer birer takımdan ayrılacağı konuşuluyor.
Bu sezon attığı gollerle takımın skor yükünü taşıyan Brezilyalı Sandro Lima’nın sezonun bitimiyle birlikte Güney Kore’ye transfer olacağı belirtiliyor.
Alt yapıdan yetişen isimlerden olan Arda Kızıldağ ile Ömürcan Artan’ın ise Süper Lig temsilcisi Gaziantep Futbol Kulübü’ne imza atacağı ileri sürülüyor.

İstanbul’da 12-15 Mayıs günleri arasında yapılan Kick boks turnuvasında Gençlerbirliği rüzgarı esti. Organizasyona, 55 ülkeden 3 bin 200 sporcu katıldı.
Turnuvada, Gençlerbirliği Kick Boks Takımı, 5 kez finalde mücadele etti. Kırmızı-siyahlı sporcular, 3 birincilik, 2 ikincilik, 3 de üçüncülük kazandı.
Kick Light kategorisinde Başak Hürmeydan şampiyon olarak altın madalya alırken, Kübra Varlık ve Meldya Apaydın, gümüş, Hüseyin Karaağaç bronz madalya kazandı.
Light Contact kategorisinde yine Başak Hürmeydan zirveye çıktı. Gülşah Çakır ise dünya üçüncülüğanü kazandı.
K1 Rules kategorisinde, Yağmur Özçelik ile ilk sırayı alırken, Full Contact kategorisinde Melike Gençaslan bronz madalya sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

BOWLİGNTE 3 MADALYA

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu tarafından düzenlenen, M. Can Özdemir Süper Lig Süper Kupa Bowling Turnuvası 13-15 Mayıs tarihleri arasında Samsun Bowling Akademi Salonu’nda yapıldı.
8 hafta süren Bowling Ligi’ni başarıyla tamamlayan sporcular, Süper Kupa organizasyonunda izleyenlere keyifli müsabakalar izletti.
Gençlerbirliği kulübü adına turnuvaya; Habib Doğan, Fahrettin Yeşilkaya, Fatih Tekeli, Suat Samur ve Mustafa Samur, katıldı.
Habib Doğan, Süper Lig Bowling Şampiyonu ve Bahar Ligi ikinciliği unvanını alırken, Fatih Tekeli, Bahar Ligi üçüncüsü oldu.
Sporculara ödüllerini Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu başkan vekili Serdar Arslan verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!