Sezon bitiminde unutulmaz final

Güncelleme Tarihi:

Sezon bitiminde unutulmaz final
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2021 04:35

38 puana sahip kırmızı-siyahlılar, mutlak kazanıp, 41 puandaki Kayserispor’un sahasında Fenerbahçe’ye yenilmesini bekleyecek. Maçlar böyle sonuçlanırsa, Başkent ekibi ikili averajla Süper Lig’de kalmayı başaracak.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Lig’de 2020-2021 sezonun son maçında bugün Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak. Zorlu mücadele, kırmızı-siyahlı ekibin gelecek futbol mevsiminde hangi kulvarda yarışacağını belirleyecek. Geçen maçta Göztepe’yi 5-3 yenerek umudunu son maça taşıyan 38 puana sahip Şimşekler, mutlak kazanıp, 41 puandaki Kayserispor’un sahasında Fenerbahçe’ye yenilmesini bekleyecek. Maçlar böyle sonuçlanırsa, Başkent ekibi ikili averajla Süper Lig’de kalmayı başaracak.
4. sıradaki Trabzonspor, 68 puana sahip. Bordo-mavili ekipte, Serkan ve Berat kart cezası, Djanini ve Flavio da sakatlıkları nedeniyle karşılaşmada yer alamayacak.

TAKIMIN ORTA SAHASINDA OYUNCU KALMADI

Bu sezon; sakatlıklar, cezalar ve covid-19 vakaları nedeni ile birçok maçta büyük sıkıntı çeken Gençlerbirliği, hayati önemdeki Trabzonspor maçında da büyük bir talihsizlik yaşıyor. Kırmızı-siyahlı ekipte; kart cezalıları Motta ve Furman ile sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Candeias oynayamayacak. Spiridonoviç’in ardından, Göztepe maçı öncesinde teknik kadrodan izin isteyen Murat Yıldırım da Beştepe’den ayrıldı. Sio da sakatlığı olmamasına 2 haftadır teknik ekip tarafından 21 kişilik maç kadrosuna alınmıyor. Sakatlığı nedeni ile sadece son iki antremana katılan Arda’nın durumu maç saatinde belli olacak. Sakatlığı süren Mustafa Akbaş’ın kadroya girme ihtimali zayıf görünüyor. Başkent ekibinde orta alanda oynayabilecek durumda bir tek Soner kalırken, savunmadan bir ismin, bu alana kaydırılması planlanıyor.

DEPLASMANDA 3 MAÇ ÜST ÜSTE YENİLMEDİ

Süper Lig’in ilk yarısındaki maçta Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup eden Trabzonspor, 2012-2013’ten bu yana rakibini aynı sezonda iki kez yenemiyor.
Geçen sezon Trabzonspor’a konuk olduğu Süper Lig maçından 2-2’lik beraberlikle ayrılan Gençlerbirliği, Aralık 2003’ten (3 maç) bu yana üst üste iki ziyaretinden puanla dönemiyor.
Süper Lig’de 11 maçtır kaybetmeyen ve Abdullah Avcı yönetimindeki en uzun serisini yakalayan Trabzonspor (3 galibiyet - 8 beraberlik), bu süreçteki üç galibiyetini de sahasında aldı (Ankaragücü, Fatih Karagümrük, Antalyaspor)
Deplasmanda oynadığı son iki Süper Lig maçını kaybeden Gençlerbirliği (Hatayspor - Fatih Karagümrük), 2021 senesinde üst üste üç dış saha yenilgisi almadı.
Ankara takımlarıyla oynadığı son 16 Süper Lig maçını kaybetmeyen Trabzonspor (9 galibiyet - 7 beraberlik) başkent ekiplerinden son mağlubiyetini Eylül 2016’da sahasında aldı (0-2 Osmanlıspor)
BÜYÜKLERE KARŞI 2 GALİBİYET DIŞARIDA
Geçen sezondan bu yana Süper Lig’de şampiyonluk yaşamış takımlara rakip olduğu 19 maçın ikisini kazanabilen Gençlerbirliği (3 beraberlik- 14 yenilgi) 2 galibiyetini de bu sezon deplasmanda aldı (Beşiktaş - Fenerbahçe)
Gençlerbirliği’ne rakip olduğu son iki lig maçında birer golde pay sahibi olan Anthony Nwakaeme (1 gol - 1 asist), Süper Lig kariyerinde sadece Rizespor (4 maç) ve Yeni Malatyaspor (3 maç) karşısında üst üste 3 üzeri karşılaşmada gol katkısı yapabildi.
Süper Lig’in ilk yarısında oynanan Gençlerbirliği maçında iki gole katkı sağlayan Caleb Ekuban (1 gol - 1 asist), Türkiye kariyerinde hiçbir rakibine karşı bir sezonda daha fazla golde pay sahibi olamadı.
Süper Lig’de görev yaptığı son maçta Nisan 2019’dan (Güven Yalçın - Rizespor) bu yana oyuna sonradan girip hat-trick yapan ilk isim olan Bogdan Stancu, Trabzonspor’a karşı 11’de çıktığı son 4 karşılaşmanın üçünde birer gole doğrudan katkı sağladı (2 gol - 1 asist)
Gençlerbirliği ile karşılaştığı son iki Süper Lig maçından galip ayrılan Abdullah Avcı, teknik direktörlük kariyerinde rakibini üst üste üç kez mağlup edemedi.

Kadrolar:

Trabzonspor:

Haberin Devamı

UĞURCAN
K.AHMET
HUGO
IE
MARLON
ABDÜLKADİR
BAKER
BERAT
BAKASETAS
NWAKAEME
EKUBAN

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Gençlerbirliği:

Haberin Devamı

NORDFELD
JOHANSSON
DİEGO
ARDA
POLOMAT
RAHMETULLAH
SONER
METEHAN
AYİTE
STANCU
LİMA

Teknik Direktör: Özcan Bizati

Stat: Şenol Güneş Spor Kompleksi
Hakem:
Saat: 20.30
Yayın: Bein Sports

 

YÜREKLER SAHADA OLSUN

Gençlerbirliği’nde önemli maç öncesinde başkan Murat Cavcav, takımın antrenmanını izleyip teknik ekip ve oyunculara moral verirken, eski yöneticilerden Arda Çakmak da yayınladığı bayram mesajında, arma sevdasına vurgu yaptı.
Çakmak, salgın nedeni ile herkesin zor zamanlar yaşadığını, Gençlerbirliği’nin belki de tarihinin en zor günlerini geçirdiğini belirtip, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Bütün zorluklara rağmen, kırmızı kara formayı aşkla terleten futbolcularımız, yaşadıkları her anı takım için harcayan teknik ekibimiz sayesinde Süper Lig iddiamız devam ediyor. İsteğimiz, sahaya çıktıklarında kulaklarında yalnız onlar için heyecanla atacak kalplerimizin seslerini duymaları. Kulakları başka bir şehirde değil Ankara’da, yürekleri sahada olsun yeter. Bu formayı terleten, arma için heyecanlanan bütün Gençlerbirlikliler bilsin ki sonuç ne olursa olsun kulübün geleceği adına ben ve arkadaşlarım başarı varsa ödüllendirmek, zorluk varsa çözüm sunmak için en yüksek düzeyde sorumluluk almaya her zaman hazır olacağız. Koşullar nasıl olursa olsun, ne kendimize ve camiamıza duyduğumuz güven ne de armaya olan sevdamız azalır. İsimler gelir geçer, yarına sadece Gençlerbirliği kalır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!