Kültür merkezine Uğur Işılak'ın adı verildi

Güncelleme Tarihi:

Kültür merkezine Uğur Işılakın adı verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2019 16:52

Kültür merkezine Uğur Işılak'ın adı verildi

Haberin Devamı

Zeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSAR(Ankara), (DHA)- ŞARKICI Uğur Işılak, memleketi Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde adı verilen kültür merkezinin açılışını yaptı.
Şereflikoçhisar Belediyesi Uğur Işılak Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Memiş Çelik, "Burası kültür ve sanatla ilgili olduğu için buraya sanatla ilgili birinin isminin verilmesi gerekiyordu. Bu kültür merkezine kimin ismi yakışır diye düşünürken meclis üyelerimizle beraber hemşehrimiz ve değerli ozanımız Uğur Işılak'ın  ismini vermeye karar verdik. İnşallah bu merkez ilçemize uğur getirir" dedi.
Şereflikoçhisarlı olmaktan gurur duyduğunu belirten Uğur Işılak ise, "Memleket ne doğduğun yerdir ne de doyduğun yerdir. Memleket, kendini ait hissettiğin yerdir. İşte ben kendimi buraya ait hissediyorum. Şereflikoçhisar'a ait hissediyorum. Ve Şereflikoçhisar'ın bir evladı olmaktan da gurur duyuyorum. Ne ben burada doğdum, ne de burada doydum. Ama sordukları zaman ne diyorum? Ben Şereflikoçhisarlıyım diyorum. Neden? Anam buralı, babam buralı, atalarım buralı. Onlar vesilesiyle burayı memleket bildim, memleket belledim" dedi.
Konuşmaların ardından kültür merkezinin açılışı yapıldı. Merkezi gezdikten sonra vatandaşlarla fotoğraf çektiren Işılak, daha sonra burada konser verdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!