Şereflikoçhisar kazanacak

Güncelleme Tarihi:

Şereflikoçhisar kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2020 00:41

ABB Meclisi, Şereflikoçhisar’ın da sınırları içinde yer alan Tuz Gölü’nün tanıtımının otobüs ve metrolarda yapılmasını, halk gezileri ile programlar düzenlenmesini kararlaştırdı. Tuz Gölü potansiyelinin etkin kullanılmasının Şereflikoçhisar ekonomisine artış sağlayabileceğine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nin bu ayki gündem maddelerinden biri de Tuz Gölü’ydü. Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinin de sınırları içinde yer alan Tuz Gölü’nün tanıtımının otobüs ve metrolarda yapılması, halk gezileri ile programlar düzenlenmesi kararlaştırıldı. Yılda yaklaşık iki milyon turistin ziyaret ettiği Tuz Gölü’nün halen Ankaralılar tarafından yeteri kadar bilinmediğine dikkat çekilen Turizm Komisyonu Raporu’nda şu ifadelere yer verildi:

GEZİ TURLARI DÜZENLENECEK

“Tuz Gölü potansiyelinin etkin kullanılmasının Şereflikoçhisar ilçesi ekonomisine katma değer artışı sağlayabileceği, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce Tuz Gölü tanıtımının otobüs ve metrolarda yapılması, Şereflikoçhisar ilçesine Tuz Gölü’nden başlayan ‘bozkırın denizi’ olarak adlandırılan Hirfanlı Barajı’nı da içine alan halk gezileri ve programları düzenlenmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.” Rapor, tüm parti gruplarının oy birliğiyle kabul edildi.

AVM ÖNÜNE ÜCRETLİ OTOPARK

Haberin Devamı

Meclis’te oy birliğiyle alınan diğer kararlardan bazıları şöyle:
* MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan’ın bu yıl alınmaması için daha önce önerge verdiği ‘servis araçlarının 2021 yılı uygunluk ücretinin’ AK Parti’nin teklifiyle yarısının alınması kararlaştırıldı.
*’Korsan otoparkçılık ve valelerin vatandaşları rahatsız etmesi’ gerekçesiyle Panora AVM önü Kudüs Caddesi üzerindeki 323 araç kapasiteli açık otopark alanlarını araç başı günlük 2.50 TL üzerinden 25 yıllığına BELTAŞ işletecek.
* Akyurt’taki fuar alanının yapımı için kurulan Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre AŞ, ABB’ye ödeyeceği bazı ücretlerden muaf olacak. Şirket, ABB İmar Dairesi tarafından yapılacak hizmetler karşılığında alınması gereken 1 milyon 650 bin TL ile Fen İşleri Dairesi’nin belirlediği 10 milyon 700 bin TL’lik yol teknik altyapı ücretini ödemeyecek. 170 bin TL’lik kanalizasyon katılım bedelini ise 58 bin TL olarak ödeyecek.

Şereflikoçhisar kazanacak

Tuz Gölü, tuz oranı açısından incelendiğinde Lut Gölü’nden sonra dünyada ikinci sırada yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!