Serebral palsili gençler ticarete atılıyor

Güncelleme Tarihi:

Serebral palsili gençler ticarete atılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2021 02:41

Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanı Gürsel Baran, serebral palsili gençler için başlattıkları ‘E-ticaret ve E-İhracat Eğitimi Projesi’ ile söz konusu gençlerin ekonominin büyümesine katkı sağlayacağını bildirdi.

Haberin Devamı

SERÇEV ve SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte, ilk etapta 180 serebral palsili gencin e-ticaret alanında eğitim alarak iş hayatına atılmasını sağlayacaklarını belirten ATO Başkanı Baran, “Başlattığımız proje ile gençlerimizin iş hayatına atılmasını ve diğerlerine örnek olmasını istiyoruz. Serebral palsili gençlerimiz ekonomimizin büyümesine katkı sağlayacak” ifadesini kullandı. SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Karakaş da eğitim sayesinde dünyaya açılacak serebral palsili gençlerin, en büyük sorunları olan iş bulma konusunda daha avantajlı olacağına işaret etti. Karakaş, “Bizim çocuklarımız, iş sahibi olacak ve tek parmağıyla bütün dünyaya açılacak” dedi.

Serebral palsili gençler ticarete atılıyor


FARKINDALIĞA KOŞTULAR

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Ankara Kent Konseyi(AKK) ve Serebral Palsili Çocuklar Derneği(SERÇEV), ‘6 Ekim Dünya Serebral Palsi Günü’ kapsamında ‘Ankara Farkındalığa Koşuyor’ adlı etkinliğe imza attı. Gençlik Parkı’nda düzenlenen etkinlikte gönüllülerle bir araya gelen serebral palsili bireyler, koşu yarışmasında yarıştı. Serebral palsili bireyler, ödül töreninin ardından ‘Balkan Bandosu’nun mini konserini dinleyerek keyifli bir gün geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!