Şentepe’ye balkon bakışı

Güncelleme Tarihi:

Şentepe’ye balkon bakışı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 14:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul ettiği CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, görüşmenin detaylarını anlattı. Saray’ın balkonundan Şentepe’deki verici sorununu Erdoğan’a anlatan Yaşar, “Bu kirliliğin ortadan kalkması, konutların arasında buranın yeşil alan olarak halka sunulması lazım diyerek görüşlerimi aktardım” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı önceki gün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ziyaret eden Yenimahalle Belediye Başkan Fethi Yaşar, 30 dakika süren ziyarete ilişkin detayları düzenlediği basın toplantısında anlattı.Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme için, “Güzel olumlu bir görüşme oldu” diyen Yaşar, özetle şunları söyledi:

DESTEKLERİNİ İSTEDİM

“Biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı’nın yeni makamı artık Yenimahalle’de. Kendisiyle olumlu bir görüşme gerçekleşti, Yenimahalle’nin bazı sorunları vardı, desteklerini istedim. Tepekule ile ilgili düşüncelerimizi aktardım. Hatta balkona çıktık Tepekule’yi oradan gördü. Bu kirliliğin ortadan kalkması, konutların arasında buranın yeşil alan olarak halka sunulması lazım diyerek görüşlerimi aktardım.

‘TALİMAT VERECEĞİM’ DEDİ

Haberin Devamı

Karşıyaka Mezarlığı’nda namaza durduğumuzda karşıdaki gecekonduların çirkin görüntüsünün yerine kentsel dönüşüm yapılması için Büyükşehir ve Yenimahalle Belediyesi ile Bakanlar Kurulu’na gönderdiğimiz kararın çıkması için destek istedim. Kaymakamlık binamız, müdürlüklerimiz, hükümet konağımız dağınık bir şekilde. Bunların tamamen toplanacağı belediye binamızın üst tarafında planı yapılan hükümet konağının bu sene yatırım programına alınması için kendisinden destek istedim. Bunu da yazdırdı ‘Gerekli talimatı vereceğim’ dedi.

SİYASET İKİNCİ PERDE

Bu şekilde Yenimahalle’nin bazı sorunlarını çözmek için son olarak bu kapıya da gittim. Ben bütün birimlere gidiyorum. En alt kademedeki devletin biriminden bakanlara, müsteşarlara, müsteşar yardımcılarına kadar gidiyorum. Biz buraya Yenimahalle’nin sorunlarını çözmeye geldik. Siyaset bizim için ikinci perde. Öncelikle Yenimahalle’deki vatandaşlarımızın yaşamaktan mutlu olduğu bir Yenimahalle’yi yaratma peşindeyim. Görüşmem ile ilgili partim Cumhuriyet Halk Partisi’nin yetkililerine görüşmeden önce bilgi verdim.

Şentepe’ye balkon bakışı

GENEL SİYASETE GİRMEDİK

Haberin Devamı

Genel siyasete hiç girmedik o benim işim değil. Sayın Cumhurbaşkanımız da girmedi, sadece ve sadece Yenimahalle’nin bu üç konusunu konuştuk. İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı olarak da bir rapor hazırladım, belediyelerin sıkıntılarıyla ilgili yasalarda gerekli değişikliklerde dikkate alınması gereken konuları belirttim. Bu konuda da sadece metropol ilçelerin kaynaklarıyla ilgili artış sağlanacağını söyledi.”

YASALARLA YÖNETİYORUZ PARTİ TÜZÜKLERİYLE DEĞİL

Başkan Fethi Yaşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilçesine herhangi bir davette bulunup bulunmadığına ilişkin soruyu ise “Her zaman gelebilir, randevu istedik verdi. Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Ana Muhalefet Başkanı, hatta MHP Genel Başkanı ve bütün partilerin genel başkanlarının hepsine burası açık. Yenimahalle ve bütün belediyeler halkın. Bizim seçimlerde siyasi bir şapkamız var ama buralar yasalarla idare ediliyor, parti tüzükleriyle değil. Bu kapı herkese açık, herkesi bekleriz” şeklinde yanıtladı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN’DAN DA RANDEVU İSTEYECEĞİM

Öte yandan Fethi Yaşar, Ankara Hürriyet’e Başbakan’dan da randevu isteyeceği bilgisini verdi. Yaşar, “Başbakan’dan da randevu talep edeceğim. Daha önce Bakan olduğunda da görüştüm. Aldığım bilgiye göre şu anda çok yoğun rahatlamasını bekliyorum. Ona da Yenimahalle’nin sorunlarını aktaracağım. Bu sorunların çözülmesi için sonuna kadar kiminle görüşmem gerekiyorsa katkı sağlamaya çalışacağım. Zaten bakan olarak TV vericilerini biliyor. Bu projeler bizim için çok önemli. Bu dönem içerisinde bunları çözmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

3 YEREL 1 GENEL SORUN

Başkan Yaşar’ın Cumhurbaşkanı’na ilettiği 3’ü yerel 1’i genel 4 ana başlık şöyle oldu:
* Şentepe vericileri
* Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi
* Yenimahalle Hükümet Konağı
* Belediyeler Yasası.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!