Selin ardından tartışma başladı

Güncelleme Tarihi:

Selin ardından tartışma başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2021 23:23

OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde su baskınları yaşanmasının ardından, bölge için eski Başkan Mustafa Tuna döneminde yapılan ihalenin rafa kaldırıldığı iddiaları gündeme geldi. İddiaları reddeden ASKİ yetkilileri, alanda yağmur suyunun atık su hatlarına karışması sebebiyle yoğun yağışın taşkınlara sebep olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Başkent’te pazartesi günü etkili olan sağanak yağış, özellikle OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde su baskınlarına yol açtı. Birçok iş yeri sular altında kaldı. Daha önce de benzer su baskınlarının yaşandığı Elektrokent İş Merkezi’nin olduğu bölgede yine aynı manzaranın oluşmasına vatandaşlar tepki gösterdi. ASKİ Genel Müdürlüğü ise alanda yağmur suyunun atık su hatlarına karışması sebebiyle yoğun yağışın taşkınlara sebep olduğunu açıkladı. Su baskınının ardından bölge için ‘eski Başkan Mustafa Tuna döneminde yapılan ihalenin maliyeti nedeniyle rafa kaldırıldığı’ iddiaları da gündeme geldi.

Selin ardından tartışma başladı


‘BAŞLATTIĞIMIZ PROJELERİ BİTİRİN’

AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin sosyal medya hesabından, “Bu felaketin yaşandığı bölgedeki sıkıntıyı çözmek için Mustafa Tuna Başkan’ımız tarafından başlatılan yağmur suyu ve atık su hattı döşenmesi işi CHP’li Mansur Yavaş tarafından iptal edildi. Vaatlerinizi gerçekleştirmiyorsunuz, bari başlattığımız projeleri bitirin” açıklamasını yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, AK Parti Ankara milletvekilleri Lütfiye Selva Çam ve Zeynep Yıldız da sosyal medyadan ihaleye ilişkin konuyu sordu.

Selin ardından tartışma başladı


REVİZE EDİLMESİ ZORUNLULUĞU DOĞDU

ASKİ yetkilileri ihale iddialarına şu yanıtı verdi: “‘Sayın Mustafa Tuna döneminde ihalesi yapılan yağmursuyu hattının yapımının durdurulmasından kaynaklandığı’ açıklamaları tamamen gerçek dışıdır. İptal edildiği ifade edilen söz konusu ihale Ankara İle Yenimahalle İlçesi Ergazi Atık Su ve Yağmur Suyu Kollektörleri, Aşağı Yahyalar, Macun Mahalleleri ve Atisan Abdulhalik Renda kesimi ile Ayaş İlçesi Oltan, Gökler, Ortabereket, Tekke ve Ulupınar Mahalleleri Kanalizasyon Şebeke Hatları Yapım İşi olup, iptal edilmemiştir. Söz konusu iş kapsamında mevcut ve çalışır durumda olan bin 500 metre uzunluğunda kutu kesit Ergazi yağmur suyu hattının aynı ebatlarda yenilenmesi planlanmıştı. Ancak, Ergazi yağmur suyu kutu kesitin aynı ebatlarda ve aynı kotta yenilenmesi projesinin, geçmişte hatalı yapılarak birbirine bağlanan atık su ve yağmur suyu hatlarının tespit edilerek ayrıştırılmasına müteakip revize edilmesi zorunluluğu doğmuştur.”

Selin ardından tartışma başladı


AYRIŞTIRMA ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLÜYOR

Haberin Devamı

Bölge için kalıcı bir çözüm üretileceğini belirten yetkililer şu bilgileri de verdi: “Elektrokent İş Merkezi’nin bulunduğu alanda yağmur sularının atık su hatlarına karışması sebebiyle yoğun yağışta taşkınlara sebep olmuştur. Elektrokent ile Ergazi baks (beton kutu menfez) arası yaklaşık 1 kilometre mesafede olup, önemli kot farkı nedeniyle Ergazi baksının Elektrokent İş Merkezi’ndeki lokal su baskını ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Önceki yıllarda yapılan hatalı bağlantıların ve birbirine bağlanan atık su ve yağmur suyu ayrıştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından kalıcı bir çözüm üretilecektir. İdaremizce hatalı bağlantılara yönelik yoğun bir ayrıştırma çalışmaları yürütülmektedir. Bölgede su baskınından dolayı zarara uğrayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, ASKİ olarak şehrimizde yıllardır geçici çözümlerle üstü örtülmüş olan kronik altyapı sorunlarına kalıcı çözüm üretmek için çalıştığımızın bilinmesi hususunu saygıyla arz ederiz.”

Selin ardından tartışma başladı


SAĞANAK ÇAMUR GETİRDİ

Haberin Devamı

Ankara’da son günlerde etkili olan sağanak, lokal olarak bazı bölgelerde su baskınlarına neden oluyor. Dün Gölbaşı’nın iki mahallesi de aşırı yağıştan olumsuz etkilendi. Sağanak nedeniyle Altunçanak ve Akörençarşak mahallelerinde sel ve taşkın meydana geldi. Yağmur suyunun arazilerden getirdiği çamurlar mahallelerin sokaklarına aktı. Aşırı yağıştan etkilenen yerlere Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Murat YILMAZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!